Vertel!

Vertel!
Vertel!

Storytellingfestival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Kom op zaterdag 13 mei in Theater Kikker luisteren naar de verhalen die de stad rijk is. Elke cultuur heeft zijn eigen verhalen. Soms om de ander te vermaken, iets te leren of om belangrijke gebeurtenissen niet te vergeten. Laten we, door naar elkaar te luisteren, elkaar beter leren kennen. Kom naar Vertel en zeg het voort!

Op het programma deze editie: Nieuwe Buren, een gratis te bezoeken middagprogramma met vertellers uit eigen stad. Als de avond valt kan je luisteren naar Future Citizens van New Dutch Connections en Gurbet - or how I became rich van Soula Notos. Het programma wordt omlijst door muziek, hapjes, een verhalenexpositie van hoiUtrecht en de verhaleninstallatie Gras is Groen.

Over Storytelling

Theater komt in alle vormen en de laatste tijd zie je steeds meer voorstellingen die terug grijpen op de kern van theater: het vertellen van verhalen. Vertelvoorstellingen zijn veelal autobiografische solovoorstellingen waarin de performer met alleen taal en stem en soms muziek een totale nieuwe wereld oproept. Het zijn hyperpersoonlijke verhalen van mensen die zich proberen te verhouden tot de maatschappij waarin ze leven, verhalen over een andere cultuur of een conflict in de landen waar ze vandaan komen.

Juist in deze sobere vertelvorm komen ze het beste tot hun recht. Daarnaast zijn de verhalen makkelijk te volgen en toegankelijk voor een breed publiek. In de voorstellingen die we willen bundelen in Vertel! maak je kennis met andere culturen, andere perspectieven in een directe vertelvorm. Het verhaalt over de wereld van nu,  met alle verschillen, conflicten en ontmoetingen die je tegen kunt komen.

Vertel is een samenwerking met