Vertel!

Vertel!
Jos Kuklewski

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen.

Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling Festival. 

Theater komt in alle vormen en de laatste tijd zie je steeds meer voorstellingen die terug grijpen op de kern van theater: het vertellen van verhalen. Vertelvoorstellingen zijn veelal autobiografische solovoorstellingen waarin de performer met alleen taal en stem en soms muziek een totale nieuwe wereld oproept. Het zijn hyperpersoonlijke verhalen van mensen die zich proberen te verhouden tot de maatschappij waarin ze leven, verhalen over een andere cultuur of een conflict in de landen waar ze vandaan komen.

Juist in deze sobere vertelvorm komen ze het beste tot hun recht. Daarnaast zijn de verhalen makkelijk te volgen en toegankelijk voor een breed publiek. In de voorstellingen die we willen bundelen in Vertel! maak je kennis met andere culturen, andere perspectieven in een directe vertelvorm. Het verhaalt over de wereld van nu,  met alle verschillen, conflicten en ontmoetingen die je tegen kunt komen.