Compagnie Red, Yellow & Blue

Who's afraid of Oscar Wilde

Theater
uit de boekenkast uit eigen stad gender & identiteit
Who's afraid of Oscar Wilde

De kinderwens van Vera en Sinem strandt wanneer ze erachter komen dat ze beiden het kind willen dragen om ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel van het stel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen Vera en Bram een oplossing voor de onvervulde kinderwens aan hun partners. Een out of the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun partners gaat vallen.

In Who’s afraid of Oscar Wilde geeft Compagnie Red Yellow & Blue een respectvolle knipoog naar het beroemde relatiedrama van Edward Albee en maakt er een actuele keukentafelkomedie van over Millennials en hun relatieperikelen. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van vier queer dertigers die worstelen met de uitdagingen die het leven hen voorschotelt. Soms treurigmakend maar vooral ook lachwekkend herkenbaar.

Concept en tekst - Daan van Bendegem Spel - Eline van Gils, Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Tobe Vandekerckhove Eindregie - Ellen Goemans Productie - Anna Huizing PR - Dagmar Bokma Zakelijke leiding - n’ More / Ellen van Bunnik

Nagesprek i.s.m. ILFU op donderdag 5 oktober

Na afloop van de voorstelling op donderdag 5 oktober organiseert Theater Kikker samen met ILFU een nagesprek, met theatermaker Daan van Bendegem en schrijver Renée van Marissing. Van Marissings roman Onze kinderen gaat over familiebanden, ouders en kinderen en redenen om al dan niet DNA/genen door te willen geven aan een kind. Moderator is Eke Krijnen, schrijver en docent aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft veel opiniestukken over queer ouderschap en zet zich in voor een meerouderschapswet. Momenteel werkt ze aan een boek hierover, dat in januari zal verschijnen bij Atlas Contact.

Nagesprek op vrijdag 6 oktober

Schuif na de voorstelling aan bij het nagesprek waarin Olivier van Klaarbergen in gesprek gaat met experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van queer relaties, -ouderschap en -storytelling, iemand van de cast en met jou. De gasten in zijn: Suzanne Baumfalk is eindredacteur van het queer tijdschrift en platform Winq. Samen met haar partner Minke Baumfalk - die docent communicatie en gespreksvoering is - is zij mede-opvoeder van een dochter uit een eerdere relatie. Tijdens het gesprek vertellen ze meer over hun regenbooggezin en het co-ouderschap en kan je bij hen en de cast terecht met al je vragen en je eigen ervaringen.
 

di 03 oktober
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
di 03 oktober
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
wo 04 oktober Première
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Wachtlijst
wo 04 oktober
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
do 05 oktober met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Wachtlijst
do 05 oktober
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
vr 06 oktober met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
vr 06 oktober
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Compagnie Red Yellow & Blue

Compagnie Red Yellow & Blue is een jong gezelschap opgericht door theatermaker Daan van Bendegem. Zijn voorstellingen zou je het beste kunnen typeren als energiek, dynamisch en direct; in hoog tempo gaat hij op zijn doel af, zonder al te veel omwegen. Wanneer het helpt is hij zelfs niet vies van platvloerse middelen, een grote dosis humor en grotesk spel. Daan wil de toeschouwer bij de lurven pakken om niet los te laten. Maar nooit zonder reden. Al deze middelen dienen een doel: door te dringen tot de kern van de absurde (en uitvergrote) wereld die wordt opgevoerd. De voorstellingen van Compagnie Red Yellow & Blue gaan nadrukkelijk over het ‘hier en nu’. En meer in het bijzonder: over de moeizame opdracht om samen te leven. Ook wanneer wordt teruggegrepen naar repertoire - zoals in zijn bewerking van Anna Karenina (2019) – dient het keurslijf van negentiende-eeuwse conventies dat de hoofdpersoon gevangen houdt als metafoor voor verstikkende conventies waar wij nu tegenaan lopen. Daan schrikt er niet voor terug om die parallel expliciet op te zoeken. 

Meer over Compagnie Red Yellow & Blue

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop