Radna Fabias, Makising Akin & Any Cloud, Cheroney Pelupessy, Mihail Vuchkov & DJ Sokrat

What You See: WHAT YOU SEE OPENING NIGHT

Performance, Language no problem, Dans
Tim Richards
WHAT YOU SEE OPENING NIGHT

What You See Festival bestaat vijf jaar! Dat wordt gevierd met een feestelijk én indringend openingsprogramma.

Dichter Radna Fabias is terug en draagt een speciaal voor het festival geschreven gedicht voor. Daarna zijn er maar liefst twee voorstellingen te zien. Makisig Akin en Anya Cloud delen een deel van hun intieme We Are (nothing) Everything en choreograaf Cheroney Pelupessey toont een aantal scènes uit het energieke Keturunan. De avond wordt afgesloten in de multimediale expo van The Other Bulgarian Women. Ook zijn de pop-up werken van studenten van de HKU van de partij. Er is dus genoeg te beleven!

We Are (nothing) Everything 

Makisig Akin en Anya Cloud herschrijven het scheppingsverhaal en maken zo de wildste dromen van hun queer voorouders waar. Verlangen, schuld, verdriet en liefde kruisen elkaar in dit dansduet dat de vele manieren van liefhebben belichaamt. Als een queer ark van Noah brengen ze een ode aan de twee-eenheid.

Keturunan (nakomeling) 

Urban dance en traditionele Balinese dans gaan samen in deze voorstelling over trots, schaamte, leed, eer en verwarring. Nakomelingen met wortels in Indonesië en Molukken reflecteren op de veelbewogen reis van hun voorouders en de impact daarvan op hun relatie met Nederland.

met - Radna Fabias, Makisig Akin & Anya Cloud, Cheroney Pelupessy, Mihail Vuchkov & DJ Sokrat 

We Are (nothing) Everything: choreografie & performance - Makisig Akin & Anya Cloud DJ - Rafa Cunha 
Keturunan: regie & choreografie - Cheroney Pelupessy dans - Melissa Damayanti, Sascha Lekatompessy, Simon Mual, Mezack Sahe-tapy, Moya Wenno muziek - Tom van Wee, Karindra Perrier kostuums -  Mirjam Manusama licht - Simchah Hoed

Over What You See

Positief activistisch, uitnodigend en verbindend, omarmt What You See ongemak en viert het de veelkleurigheid van gender en identiteit met o.m. dans, theater, performance, exposities en muziek. Met als motto MY BODY, MY PROTEST nodigt What You See van 17 t/m 20 november kunstenaars uit die hun lichaam inzetten om de ruimte te claimen, de norm te bevragen en nieuwe mogelijke werelden openen. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend. Wees welkom!