Jessie L'Herminez / Golden Palace

Verzoeknummer

Theater, Language no problem
let the body talk wij en de wereld
Ben van Duin
Verzoeknummer

In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder toneelstuk waarin niet wordt gesproken: Wunschkonzert. Een vrouw komt thuis van haar werk, ze kijkt naar het nieuws en ze luistert naar ‘Wunschkonzert’, een radioprogramma waarin luisteraars speciaal voor iemand een verzoeknummer aanvragen. Wat een gewone avond lijkt, neemt een onverwachte wending.

Precies vijftig jaar later ensceneert Jessie L’Herminez een splinternieuwe versie, gespeeld door de zussen Lisa en Marie Groothof. Jessie, Lisa en Marie delen een grote voorliefde voor slapstick en fysieke uitvergroting. Verzoeknummer is dan ook een virtuoze, beeldende en absurd-hilarische voorstelling over de avondrituelen van een vrouw in 1973 en een vrouw in 2023. Waar de een zich verliest in het weven van een wandtapijt, duikt de ander in een zelfhulppodcast over ‘creatief alleen zijn’. Met humor en mededogen wordt het verhaal verteld van een vrouwenleven in twee verschillende tijdperken - een ode aan alle eenzame vrouwen die ondanks alles blijven glimlachen.

Spel - Lisa en Marie Groothof Regie - Jessie L’Herminez Coaching - Ingrid Kuijpers

di 13 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
di 13 februari
20:00u
Theater, Language no problem
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Jessie L'Herminez

Jessie L’Herminez (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie Shopping and Fucking van Mark Ravenhill. Haar tweede afstudeervoorstelling Een Carnaval maakte zij met professionele- en amateurspelers. Deze won de André Veltkamp Beurs. Als regisseur verlangt Jessie specifiek naar acteurs die hun tekstuele ambacht sterk kunnen combineren met hun fysieke vaardigheden. In 2021 was L'Herminez te zien met De Stoelen.

Meer over Jessie L'Herminez

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop