



Hoe wordt Afrikaans-Arabische moderne kunst gezien in de Westerse wereld? Deze vraag staat centraal in de levende kunst-installatie en theatervoorstelling Untitled. Hierin proberen een Arabisch-Andalusische dichter, een directeur van een museum met moderne kunst, een Afrikaanse curator en een moderne kunstenaar een tentoonstelling met moderne kunst op te zetten.
Een multimediale voorstelling met beeldende kunst, onderhandelingen, conflicten, ongemakkelijkheid, grappige momenten, mode, dans, gesproken woord en muziek, waarin vragen worden gesteld over de definitie van de Afrikaans-Arabische identiteit in de wereld van de moderne kunst.
Let op: deze voorstelling bevat heftige geluiden en flikkerende lichten.
Twee voorstellingen, één complete theateravond. Voor slechts €25,- zie je op één avond de voorstellingen UNTITLED 14 KM & Katanga, January 17.
Pak je kans en beleef dubbel zoveel theater. Koop nu je combiticket!
Credits
Concept & regie: Youness Atbane|Spel & dans: Aziz Nadif, Youness Atbane, Kamal Adissa, Anna Weissenfels, Hanne van Dyck |Zang: Aziz Nadif |Geluid-creatie; Zouheir Atbane |Productiemanager: Henri Jules Julien | Installatie: Rachid Latouri en Collectif Pixylone
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes Festival. Dit jaarlijkse festival brengt dans-, theater- en muziekvoorstellingen van makers uit Afrika en de Afrikaanse diaspora naar Nederland, en brengt hen samen. Met een eigenzinnige visie geven zij vorm aan actuele vragen die daar en bij ons leven. Dit jaar is het thema erfgoed. De makers laten zien hoe zij de huidige tijdgeest en hun culturele erfgoed ervaren. Ze vragen zich af wat we kunnen leren uit het verleden over moed, ethiek, gezamenlijke kracht en over de spanning tussen oude Afrikaanse rituelen en moderne hebzucht. Wat laten we na voor de generaties na ons?

Over Afrovibes
Afrovibes Festival laat vernieuwend en gedurfd werk zien van actuele Afrikaanse makers en kunstenaars. Het zijn makers die door middel van theater, muziek, dans en spoken word vanuit een Afrikaans perspectief artistiek vorm geven aan actuele vragen en thema’s die ook bij ons leven. Vanuit hun eigenzinnige visie vertellen ze verhalen over wie we zijn, wat we willen zijn en hoe we met elkaar verbonden zijn. Met hun werk spelen ze in op hun omgeving. Of het nu gaat om kwesties als sociale rechtvaardigheid, politieke spanningen, de dreiging van klimaatverandering of ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Ze doorbreken bestaande noties over theater, dans en muziek uit Afrika.