Jelena Kostić

Unease

Dans, Language no problem
let the body talk mind over matter out of the (black)box
Unease
Jelena Kostić

Unease

Dans, Language no problem
let the body talk mind over matter out of the (black)box
Unease

Waar kijken we als mensen het liefst van weg? Welke situaties vermijden we graag? Waarom hechten we zoveel waarde aan comfort en gemak, en wat gebeurt er als we het ongemak juist aangaan en omarmen? 

In Unease verkent choreograaf Jelena Kostić verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Al voor de voorstelling begint, wringen de performers zich in bochten en nemen ongemakkelijke houdingen aan die in schril contrast staan met die van jezelf. Je komt binnen in de zaal in een bijzondere opstelling waarin de dansers in een meeslepende en intieme choreografie laten zien hoe het omarmen van ongemak juist kan leiden tot verrassende ervaringen, groei, en nieuwe inzichten.

Choreograaf Jelena Kostić staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl, waarmee ze diep graaft naar de moed en feilbaarheid van de mens. Met elke beweging die ze creëert, bevraagt ze onze opvattingen over succes, geluk en angst. In Unease laat ze haar bezoekers verplaatsen in de ruimte(s) terwijl ze met haar dansers onder hun huid zal proberen te komen. Een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psychologische thrillers.

Credits

Concept & Choreografie - Jelena Kostić Dansers - Blazej Jasinski, Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Fleur Roks Scenografie - Davy van Gerven Lichtontwerp - Bart Verzellenberg Dramaturgie - Lou Cope Artistiek advies & repetitor - Judit Ruiz Onandi

do 07 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 07 november
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Jelena Kostić

Sinds ze in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire. Werkend met aangrijpende motieven zoals vervreemding en geborgenheid, kuddegedrag, uitsluiting en omarming, observeert Kostić menselijk gedrag in al zijn facetten. Haar dansers transformeren zich in filmische karakters, ondergedompeld in hun rol als acteurs. Op het podium ondergaan ze tegenstrijdige emoties, waarmee ze het publiek in hun strijd en uit hun comfort zone trekken. In Kostić eigen woorden: ‘In plaats van bewegingen en passen, geef ik mijn dansers personages.’

Eerder waren de voorstellingen Yell Penelope (2013) en A mood for deep longing (2014), The Bold, The Bound & The Brittle (2016) en (Un)bound (2018) in Theater Kikker te zien.

Meer over Jelena Kostić

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop