Dood Paard

Twomenshow

Theater
wij en de wereld ode aan de fantasie
Sanne Peper
Twomenshow
Dood Paard

Twomenshow

Theater
wij en de wereld ode aan de fantasie
Twomenshow
Dood Paard

Twomenshow

Theater
wij en de wereld ode aan de fantasie
Twomenshow
Dood Paard

Twomenshow

Theater
wij en de wereld ode aan de fantasie
Twomenshow

Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk gaan met gezonde doodsverachting stand-up maken. Stand-up? Stand-up op een ongeziene en onvoorziene manier, gemaakt en gespeeld door twee doorgewinterde toneelspelers. Een onemanshow voor two. Alsof één olifant in de porseleinkast niet genoeg is. Twee mannen, dus, die geen van beiden degelijk een mop kunnen vertellen. Toch doen ze stand-up. Toch staan ze op, om de lachwekkendheid van hun armzalige en belachelijke leven te delen met een hongerig publiek, onder het motto: schaadt het niet, dan baat het niet. Kortom, uit de kluiten gewassen ervaringsdeskundigen die zich op glad ijs begeven. Ontregelend en hilarisch, filosofisch en fysiek.

Klein en groot 
Twomenshow wordt gemaakt vanuit de troostende gedachte dat bij de accumulatie van zoveel wereldproblematiek juist de kleine dingen ons door het leven helpen. Dat deze kleine dingen niet bijdragen aan een de-accumulatie van die wereldproblematiek blijft dan weer schuren. Bij nadere beschouwing blijven we toch geloven dat het kleinere groter kan zijn dan het grote.
Twomenshow vraagt zich af hoe gewoon gewoon is, wat het verband tussen humor en chaos is en of het oké is om alleen maar te lachen. Een onverwachte avond die het huidige tijdsgewricht met humor te lijf gaat.

Met/van/door - Kuno Bakker, Jorn Heijdenrijk, Michael Yallop, Pablo Fontdevila en Ewout Blanken. 

Over Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk

Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk maakten eerder de hilarische duetten Mannetje met de lange lul en Plenty Coups & Sitting Bull. Heijdenrijk is een regelmatig terugkerende vaste gast bij Dood Paard, zoals onlangs in Volpone, Gijsbreght van Amstel en Doctor Faustus. Hij was meer dan twintig jaar verbonden aan Maatschappij Discordia en heeft in 2019 Mundus Vult Decipi opgericht. Met Pointless International maakte hij drie klassieke clownsvoorstellingen en hij staat jaarlijks met muzikant Stan Vreeken met een voorstelling op De Parade. Bakker maakte recentelijk met theatermaker Mokhallad Rasem de duetten De verse tijd (selectie Theaterfestival 2019) en Homemade.