Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: The power of the personal story! (talk)

Specials & festivals, Language no problem, Theater
The power of the personal story! (talk)

Let op: deze talk is in het Engels.

Het persoonlijke verhaal is erg populair momenteel.

Waar voorheen theatergezelschappen grote stukken opvoerden en het hele podium vol stond met acteurs, zie je nu veel vaker dat een individu een verhaal met het publiek deelt. Een ontwikkeling die misschien deels door Corona gestimuleerd is.

Tegelijkertijd spelen deze verhalen een belangrijke rol in de emancipatie van veel nieuwe Nederlanders. Anonieme buren blijken mensen met generaties aan dromen, angsten, overwinningen en verdriet te zijn.

Wie zijn de mensen die hun verhalen delen en wat doen ze met het publiek?

Voor deze talk bestel je een gratis ticket.

Host - Sahand Sahebdivani (artistiek leider The Amsterdam Storytelling Festival) Met - Nora Akachar (Alles over winnen), Betina Abi Habib (de Voorkamer) en anderen

Extra: verhalenexpositie hoiUtrecht

hoiUtrecht is een digitaal platform dat verhalen van Utrechters een podium geeft. Verhalen die inspireren, ontroeren en verbinden. Tijdens Vertel! vind je in onze foyer een verhalenexpositie met een selectie van de verhalen die op de website van hoiUtrecht staan. Loop voor of na de talk langs deze expositie en lees of luister mee!

zo 29 mei
17:00u
Specials & festivals, Language no problem, Theater
Vanaf € 0,00
Tickets
zo 29 mei
17:00u
Specials & festivals, Language no problem, Theater
Vanaf € 0,00

The Amsterdam Storytelling Festival over maskers

Voor deze editie van storytellingfestival Vertel! slaan Theater Kikker en The Amsterdam Storytelling Festival de handen in één. Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan, creatief directeuren van The Amsterdam Storytelling Festival, selecteerden voor Vertel! drie voorstellingen rond het thema Maskers. Ook organiseren ze een inspirerende talk over de rol en het effect van storytelling en een workshop True Storytelling, over hoe je een herinnering omzet in een verhaal. Durf jij je ware gezicht te laten zien?

Over Vertel!

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Bekijk het volledige programma van Vertel!

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, De Voorkamer, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling.