Mihail Vuchkov (Mísho)

What You See: THE OTHER BULGARIAN WOMEN

Installatie, Language no problem
Mihail Vuchkov
THE OTHER BULGARIAN WOMEN

Een vriendin van de Bulgaarse Mihail Vuchkov (Mísho) verloor haar baan omdat ze als transvrouw was geout. Dit onrecht was het startpunt van The Other Bulgarian Women waarin transvrouwen hun ruimte in de geschiedenis en het nu van Bulgarije claimen.

Mísho maakte van de schilderijen van kunstenaar Vladimir Dimitrov uit de jaren ’20 en ’30 een intrigerende queer versie. In zijn lichtinstallaties hebben trans vrouwen de hoofdrol en maken ze zich de traditionele Bulgaarse symbolen eigen. Op de openingsavond van What You See Festival wordt deze activistische multimedia installatie geopend met een opzwepende DJ set. 

Mísho neemt ook deel aan What You See Symposium op vrijdag 18 november.

concept, design, licht - Mísho  DJ - Sokrat

Over What You See

Positief activistisch, uitnodigend en verbindend, omarmt What You See ongemak en viert het de veelkleurigheid van gender en identiteit met o.m. dans, theater, performance, exposities en muziek. Met als motto MY BODY, MY PROTEST nodigt What You See van 17 t/m 20 november kunstenaars uit die hun lichaam inzetten om de ruimte te claimen, de norm te bevragen en nieuwe mogelijke werelden openen. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend. Wees welkom!