Buysse & Joosten / Via Rudolphi Producties

Spill the tea

Theater
wij en de wereld
Spill the tea

Hoe makkelijk oordelen we over iemand die we niet kennen? Hoe ver reikt onze empathie? Spill the tea is een horror-soap over roddelcultuur in een kapsalon.

Drie vrouwen ontmoeten elkaar tussen de verffolies, krullers en tondeuses. De één voor haar maandelijkse permanentje, de ander voor een messy beach wave glowing highlight blow out look. Krampachtig klampen ze zich vast aan het enige wat hen dichterbij elkaar brengt; de Roddel. Hoe makkelijk oordelen we over iemand die we niet kennen? Hoe ver reikt onze empathie? Spill the tea is een horror-soap over roddelcultuur in een kapsalon. Met ons hoofd onder de droogkap en ogen op ons spiegelbeeld worden we geconfronteerd met onze onvermijdelijke hypocrisie en oneindige nieuwsgierigheid.

Na een succesvolle tournee van Meta-moe, duiken Buysse & Joosten nu in de wonderen wereld van de roddel en achterklap. Op humoristische en haarscherpe wijze maken zij onze drang om ergens bij te horen zichtbaar en voelbaar.

"Joosten & Buysse ontwikkelen zich steeds meer als de vrouwelijke evenknieën van Hulst & Tarenskeen – scherpe chroniqueurs van hun tijdsgeest en generatie met een voorkeur voor snappy dialogen en hoofdpersonages die uitblinken in hyperbewustzijn. "

Theaterkrant

Credits

Concept & tekst - Emma Buysse & Luna Joosten Regie - Luna Joosten Spel - Emma Buysse, Eva van der Gucht, e.a. Organisatie - Via Rudolphi Producties Fotocredit - Perla van Kessel

di 18 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 18 februari
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 19 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 19 februari
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Emma Buysse en Luna Joosten

Emma Buysse en Luna Joosten studeerden in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht, respectievelijk aan de acteurs- en regieopleiding. Ze vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld  en voorliefde voor absurdisme. Buysse & Joosten schrijven samen nieuw repertoire voor generatiegenoten. Vanuit de blik van twee vrouwelijke twintigers verhouden ze zich telkens tot de vraag: ‘Hoe ben ik een goed jong mens in de huidige tijd?’ In hun scherpe en snappy teksten worden grootse thema’s licht en herkenbaar.

Emma is werkzaam als acteur en sinds de zomer van 2022 onderdeel van het vaste acteursensemble van Het Nationale Theater. Daarnaast speelt ze ook in verschillende tv-series, waaronder PATTY, te zien op Videoland. Luna is werkzaam als regisseur, theatermaker en toneelschrijver. Ze maakte voorstellingen voor Karavaan, Podium Bloos en Boslab en was regieassistent bij de Warme Winkel en HNT-Jong. Daarnaast is ze onderdeel van makerscollectief Schwung.
 

Meer over Emma Buysse en Luna Joosten

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop