Nastaran Razawi Khorasani / KOBE

Songs for no one

Theater, Performance
wij en de wereld
Songs for no one

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving waarin wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Dit concept won de BNG Bank Theaterprijs 2020. Tijdens het Nederlands Theater Festival ontving Razawi Khorasani de BNG Bank Theaterprijs 2021.

 

"Een fijnzinnig en indringend portret van kinderen die beknot zijn in hun vrijheden door een dictatoriaal regime dat overal ogen en oren heeft."

NRC

"Niets wat Iraans-Nederlandse theatermaker Nastaran ­Razawi Khorasani doet behoeft uitleg; het wordt vanzelf politiek."

de Volkskrant

Concept, regie, spel - Nastaran Razawi Khorasani Muziek - Jimi Zoet en Nastaran Razawi Khorasani Dramaturgie - Tobias Kokkelmans scenografie en lichtontwerp - Peter Till (BrotherTill) een productie van - Kobe collectief coproducenten - BNG Bank Theaterprijs 2020, Theaterfestival Boulevard, Maas theater en dans ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels

 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop