Connor Schumacher / ARK

Raging Against Various Elements

Dans, Language no problem
let the body talk wie ben ik
Studio Jan Hoek
Raging Against Various Elements

Raging Against Various Elements (RAVE) is een luide, donkere, flitsende en extatische voorstelling, boordevol levenslust. Met deze multidisciplinaire voorstelling wordt iedereen uitgedaagd om gezamenlijk het uiterste op te zoeken. Want ook als we nergens anders controle over hebben, hebben we dat wel over onszelf.

Met zes professionele ravers laat Connor zien hoe verdriet, pijn, liefde, plezier, dans en de dood het vuur van het leven blootleggen en hoe dat brandt op de dansvloer. Volgens Connor kun je met dans een omgeving creëren die helpt bij het verwerken, oefenen, verkennen en loslaten van datgene waar we geen invloed op hebben.

The Body of Grief → The Body of Joy
The Body of Nihilism → The Body of Intention
The Cynical Body → The Body Full of Hope

Credits

Creatief Team: Regie/Choreografie -Connor Schumacher (hij/hem) Dramaturgie - Maaike Schuurmans (zij/haar) Scenographie/Installatie - Boris Acket (he/him) & Elsemarijn Bruys (zij/haar) Licht/Technicus - Edwin van Steenbergen (hij/hem) Muziek - Pascal Pinkert aka DJ Europarking & Connor Schumacher Kostuums: Berber Striuksma (zij/haar) en Marco Blazevic (hun/hen) van The Patchwork Family Productie - Delta Lowe (zij/haar) Marketing - Thamar Kempees (zij/haar) Creative Agent - Karina van Bezooijen (zij/haar)

Cast/Samenwerkend - Spelers Mohamed ‘Simomo’ Boujarra (hij/hem) Rex Collins (hen/hun) Ivan Ugrin (hij/hem) Cara Cain Insa Wittenhaus (hen/hij/hun) Majon van der Schot (zij/haar) Ahmed El Gendy (they/them) Connor Schumacher (hij/hem)

Raging Against Various Elements is een coproductie van ARK/ Connor Schumacher en Dansateliers Partner: Grand Theatre Groningen

za 19 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
za 19 oktober
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Connor Schumacher

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 is hij in Nederland gevestigd en ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2022 was hij een van de vijf genomineerden voor de Giekses Strijbis Podiumprijs. 

Connor Schumacher wil met zijn werk mensen in beweging brengen. Onder de vlag van zijn eigen stichting ARK, opgericht in 2020, krijgt Connor's brede praktijk vorm met verschillende voorstellingen waarbij de diepe connectie met het publiek leidend is. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen.
 

Meer over Connor Schumacher

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop