Monki / Tent

Kikker Stelt Voor: Niks Nieuws

Theater
persoonlijk
Ola Glimåker
Niks Nieuws

“Met Niks Nieuws wil ik een kwetsbaar en eerlijk verhaal vertellen over hoe moeilijk het is om niet cynisch te zijn.”

In deze rauwe, intieme voorstelling voert optimisme de boventoon. Zwaaiend tussen vier palen heet acrobaat Benjamin Monki Kuitenbrouwer je welkom in een landschap boven de wolken. Je kijkt met hem naar de wereld beneden, waar cynisme welig tiert en niet alles vlekkeloos verloopt.

Monki maakt ons deelgenoot van zijn worstelingen als optimist in een te cynische wereld. In deze circusvoorstelling vol spoken word en muziek, zijn de gevolgen van een positief verhaal soms radicaal.

Concept/spel - Benjamin Monki Kuitenbrouwer Dramaturgie - Bas van Rijnsoever Productie - TENT huis voor hedendaags circus Partners - Werkplaats Diepenheim, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, Latitude 50, L’Essieu du Batut, De Grote Post, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, This is not a circus

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

wo 15 februari
20:00u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
wo 15 februari
20:00u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Benjamin Kuitenbrouwer

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Hij noemt zichzelf circusartiest en podiumkunstenaar. Hij maakt voorstellingen waarin hij circus inzet als bemiddeling tussen de dingen die hem dagelijks bezighouden. Op dit moment is dat bijvoorbeeld ons mensbeeld en de overtuiging dat die nodig aan verandering toe is. Momenteel is Benjamin huismaker bij TENT huis voor hedendaags circus.

Meer over Benjamin Kuitenbrouwer