Daniel Barkan / Collective Prime

NeshiMa

Dans, Language no problem
let the body talk
NeshiMa

Het is best gek dat we nooit druk zijn met ademhalen. We nemen ademhalen, een simpele en toch heel complexe handeling, voor lief. Met haar dansvoorstelling NeshiMa probeert choreograaf Daniel Barkan daar verandering in te brengen.

Neshima is Herbreeuws voor ademhalen. Tijdens de coronapandemie groeide Daniels interesse in het dit onderwerp. Door het dragen van een mondkapje werd ze zich bewust van haar ademhaling en vooral hoeveel moeite het kostte om adem te halen. In NeshiMa verbeelden dansers het verlangen naar ademruimte terwijl ze fysiek beperkt worden. 

Snakkend naar adem beginnen dansers aan hun performance. Lagen kleding en stof beperken hun bewegingsvrijheid. Terwijl ze hun best doen adem te halen, komen ze extreme, humoristische en emotionele situaties tegen. Ze helpen elkaar, maar vechten ook met elkaar voor het laatste beetje zuurstof. Ze praten, zingen en dansen, maar zijn vooral op zoek naar vrijheid.

Choreograaf - Daniel Barkan Dansers - Lazy Susan & Co Hoofd productie - Danique Jongbloed Creatief producent - Hanne Blomme Componist - Enrico Meijer Gesteund door - Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Gelderland, Vrienden van theater, Misiconi Dance, Korzo, Theater aan de Rijn

wo 19 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 19 april
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Daniel Barkan

Daniel Barkan is een hedendaagse danser, performance artist en choreograaf. Al sinds de middelbare school heeft ze interesse voor de connectie tussen biologie en dans. In 2017 studeerde Daniel af aan Artez als Bachelor of Dance, waarna ze als danser te zien was in het werk van onder andere Jan Martens, Nicole Beutler, Joseph Simon (Dansateliers) en Wubkje Kuindersma (Korzo).

Sinds een aantal jaar is Daniel niet alleen werkzaam als performer, maar ontwikkelt ze zich ook als choreograaf. Ze is vaak te gast bij Collective PRIME voor residenties en presenteert haar eigen werk regelmatig op verschillende dans- en performancefestivals.

Meer over Daniel Barkan