moOn Productions

Kikker Experimenteert: Paradise Circus Now

Theater, Language no problem, Specials & festivals
wij en de wereld
Halie
Paradise Circus Now
moOn Productions

Kikker Experimenteert: Paradise Circus Now

Theater, Language no problem, Specials & festivals
wij en de wereld
Halie
Paradise Circus Now

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces. Verschillende makers laten voor één avond zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. Met in deze editie: Paradise Circus Now. MoON productions bereidt zich in Theater Kikker voor op De Parade. Aan het einde van hun korte residentie presenteren ze hun werk in Kikker Experimenteert. 

In Paradise Circus Now zien we zeven vluchtende personages dwalend in een woestijn. Opgejaagd door een verleden dat ze achtervolgt. De laatste die zich aansluit bij de groep is een jonge vrouw die naar Nederland is gevlucht, weg van geweld. Als een nieuwe en eigenzinnige familie trekken ze rond, in een voorstelling waarin gezongen, gedanst, gesproken en gespeeld wordt. Met hun torenhoge ambities gaan ze gegarandeerd vallen, maar ze zijn lenig. Ze slaan het stof van zich af en trekken verder van stad naar stad. 

Paradise Circus Now is een poëtische, scherpe en onvoorspelbare show vol verbeelding, in een arena die ruimte biedt aan strijdbare powersongs en gefluisterde balanceeracts. Steeds opnieuw die arena betreden is een sprong in het diepe, waarbij het publiek soms als vangnet dient.  

De voorstelling wordt in verschillende talen gesproken en is voorzien van subtitles. 

“Ik faal, ik val, ik sta weer op.” Ook zachtheid vereist training en lenigheid. 
Hoe geef je dat vorm als je onderweg gedwongen verhard bent geraakt?

Paradise Circus Now wordt gecreëerd tijdens 8 verschillende residenties in theater- en productiehuizen door heel Nederland. Elke residentieweek wordt afgesloten met een 'open studio', waarbij het publiek wordt uitgenodigd om diep in de arena te duiken en nieuwe scènes te beleven die in de dagen ervoor zijn ontstaan. Regisseur Hendrik Aerts werkt voor deze productie samen met een breed artistiek team en met zeven aanstormende performers, die allemaal nieuwsgierig zijn naar de synergie van verschillende kunstdisciplines en werken in co-creatie. Met een nieuwe tekst van Maxine Palit de Jongh.

Regie - Hendrik Aerts  Performers - Eveline Baçe, Joshua van Aken, Lizzy Staal, Olivier Kriek, Sally Jabour, Sara van den Brink, Sofia Norman Tekst - Maxine Palit de Jongh Dramaturgie - Ricarda Franzen  Choreografie - Manuel Paolini  Compositie en vocal coaching - Hélène Vrijdag, Timo Tembuyser / Geluidsontwerp: Joren Bongaerts (stage)  Lichtontwerp en scenografie - André Pronk, Deniz Bozcuk (stage) Kostuumontwerp en scenografie - Sacha Zwiers  Regie assistant - Tosca Sommerdijk (stage) Dramaturgie assistant - Anna Parsons (stage)  Zakelijk leider - Marjo Vaessen  Productieleider / Marketing - Agnese Fiocchi Techniek - Jelle Rebel  Extern vertrouwenspersoon - Irma van Beek  Campagnebeeld - Martijn Halie / Styling: Elena Ivona Fondsen en partners - Fonds 21, Dioraphte, Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, BNG Cultuurfonds, Lira Fonds, Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht, Grand Theatre Groningen, De Nieuwe Oost / Theater a/d Rijn, Bijlmer Parktheater, KASKO / Zwolse Theaters, Theater Zuidplein, Theater Ins Blau, Theater Kikker, Het Nationale Theater, HKU, ArtEZ, Academie Minerva, UVA 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop