Donna Chittick / Backbone

Mirrors

Dans
let the body talk tech & toekomst wie ben ik
Sjoerd Derine
Mirrors

In de hiphopdansvoorstelling Mirrors dansen de performers met de fysieke lasten van social media. De voorstelling verbeeldt de strijd tussen meedoen met social media en tegelijkertijd het contact met de ander en jezelf kwijtraken.

Mirrors toont de chaos die de berg digitale informatie die we dagelijks binnenkrijgen, veroorzaakt. Je moet up-to-date zijn. Voor opbouwende kritiek is geen ruimte meer in deze wereld zonder nuance. Onze online omgangsvormen nemen we mee naar de niet-digitale wereld. Maar wat gebeurt er als we elkaar weer face-to-face spreken, zien en aanraken? Hoe is het als de afstand die de digitale wereld tussen ons creƫert kleiner wordt en we elkaar weer nodig hebben?

"Op een gegeven moment merkte ik hoe onzeker ik werd van social media. Werk ik wel hard genoeg? Loop ik achter op mijn leeftijdsgenoten? Zowel ‘s avonds als ‘s ochtends las ik bijna obsessief de comments onder posts. Dit werd een vast ritueel. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek begon het zijn tol te eisen. Ik moest eruit stappen, ontvolgen, unpluggen. Door me ervan los te maken kreeg ik weer adem en rust. Ik vond mijn balans weer. Uit deze ervaring ontstond het concept voor Mirrors."

choreograaf Donna Chittick

Credits

Cast & crew: Artistiek leiding & choreografie: Donna Chittick Performers: met o.a. Teresa Costa, Will Fraser, Hannah Mahler Lichtontwerp & scenografie: Jeffrey Steenbergen Componist: DJ Lovesupreme Fotografie: Sjoerd Derine Grafisch ontwerp: Serena Kloet Zakelijk leiding: Mara Liza de Bakker Een productie van hiphopdansgezelschap BackBone.

wo 15 januari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 15 januari
20:00u
Dans
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Donna Chittick

Choreograaf Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen haar kennen van het Hip Hop dansgezelschap BackBone van choreograaf en socioloog Alida Dors. Donna is al jaren een belangrijk lid van de maakkern van Alida Dors. Eerder ontwikkelde ze haar danstaal bij Hiphopcentrum Solid Ground Movement, en bij productiehuis Korzo. Haar eerste voorstelling Together, over sisterhood, werd goed ontvangen.

Meer over Donna Chittick

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop