Emma Buysse & Luna Joosten / Via Rudolphi Producties

Meta-moe

Theater
wij en de wereld mind over matter
Sara Schoon
Meta-moe

Een komische, vlijmscherpe en puntig duet met Emma Buysse, Mark Kraan en mascotte Bollo de Beer in een all-inclusive setting.

Aan een opgespoten strand van een all-inclusive resort ontmoeten twee vakantiegangers elkaar. Hannelore (25) ligt in haar Björn Borg bikini op haar Ajax handdoek. Terwijl ze Kanye West luistert op haar Airpods, draait ze om de twintig minuten van buik naar rug en weer terug. Berry (40), ligt op zijn hyper- flexibele strandbedje, afwisselend Nietzsche en Dostojevski te lezen, terwijl hij zijn Volkskrant Magazine-app refresht. Ze raken in gesprek over de lauwe frieten van het ellenlange buffet, het gemak van zelfbruiner en de zevende symfonie van Beethoven. Totdat ze erachter komen dat ze elkaar kennen en beiden niet meer kunnen ontkennen wie ze ooit waren.

Meta-moe is een dialoog over wannabe’s en intellectuelen, het bevraagt onze drang naar authenticiteit en onze afkeer van pretentie. Maar zijn de mensen die wij veroordelen als pretentieuze sukkels niet eigenlijk mensen die de moed hebben zich uit een hokje te vechten? Zou het ons niet verder brengen als we onszelf openlijk wat serieuzer zouden nemen?

Concept en tekst - Emma Buysse, Luna Joosten Regie - Luna Joosten Spel - Emma Buysse, Mark Kraan Campagnebeeld - Sara Schoon Organisatie - Via Rudolphi Producties

do 08 februari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
do 08 februari
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
vr 09 februari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 09 februari
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Emma Buysse en Luna Joosten

Emma Buysse en Luna Joosten studeren beiden in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht, Emma aan de acteursopleiding en Luna aan de regieopleiding. Samen wonnen ze in 2019 de Best of Fringe Award voor hun voorstelling Great People. Emma en Luna vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en hun voorliefde voor absurdisme. Hun voorstellingen vertrekken vanuit actuele en persoonlijke struggles die spelen binnen de millennial-generatie. Door gebruik van humor en een kritische dosis zelfreflectie, worden grootse thema’s licht en herkenbaar.

Meer over Emma Buysse en Luna Joosten

Over Via Rudolphi Producties

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. De voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

Meer over Via Rudolphi Producties

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop