Marta & Kim / Knot on Hands / Felix Zech

Meander

Dans, Language no problem
let the body talk wij en de wereld
Pien Düthmann
Meander

Meander verbeeldt het voortdurende proces van transformatie, van kleine verschuivingen tot radicale veranderingen. Hoe ervaren we de drang naar iets nieuws en wanneer hebben we behoefte aan het bekende?

Zes circus- en dansmakers weven een visueel tapijt van beweging en geluid. Met verstrengelde lichamen zetten ze vraagtekens bij hun individualiteit. Al glijdend en klimmend over en onder elkaar zoeken ze de hoogte op, op zoek naar steun. Maar ook ontstaat er wrijvingen en barsten. Een vieringen van veerkracht en de onverwachte schoonheid van imperfectie.

Onze kijk op de wereld verandert voortdurend door de manier waarop we met onze omgeving en met elkaar omgaan. Door te breken met traditionele machtsverhoudingen creëert Meander een ruimte waar elk moment een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuw inzicht kan brengen. In Meander wordt de kijker uitgenodigd om voortdurende verandering te omarmen. Een ode aan het proces en een uitnodiging voor de verrassingen van speelse interactie en zelfreflectie.

Credits

Concept, Choreography & Performance -Mario Kunzi, Britt Timmermans, Tijs Bastiaens, Felix Zech, Marta Alstadsæter, and Kim-Jomi Alstadsæter Music - Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) Light Design - Loes Schakenbos Dramaturgy - Marc Maris Co-produced by: Dansateliers, TENT house for contemporary circus

do 06 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 06 maart
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Marta & Kim

Marta en Kim zijn een Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Ze verdiepen zich in menselijk contact, dat de basis vormt voor hun partnerwerk. Lichaamstaal is cultureel bepaald, en tegelijkertijd ook universeel. Hun verschillende achtergronden stellen Marta & Kim in staat om door een andere lens te kijken en te zoeken naar universele betekenis in hun werk.

Marta en Kim zoeken naar eenvoudige fysieke metaforen en werken die uit, waarbij ze toegankelijke beelden creëren met oog voor detail. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen. 

Meer over Marta & Kim

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop