Merel Severs / De Nieuwe Oost

Let me tell you something you already know

Theater
vrouwenpower wij en de wereld
Let me tell you something you already know

Tot 25 februari gelden er nog een aantal richtlijnen binnen ons theater.

Bekijk onze richtlijnen

Merel Severs is woedend.

Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man- en vrouw-zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar.

Deze performance kan triggerend zijn voor mensen die te maken hebben gehad met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

"“Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier. Haar performance is persoonlijk en tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal” "

Jury best of Fringe 2020

" “Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht”"

Marijn Lems - Theaterkrant

Concept & Spel -: Merel Severs Regie - Khadija El Kharraz Alami Coaching - Lars Brinkman Vormgeving - Roza Schützendorf Met dank aan - Yono Severs, Birgit Welink en Linda Kokke 

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK & Olland Buisman Stichting.

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop