Theatergroep Aluin / Raymi Sambo Maakt

Ik zeg toch sorry

Theater
wij en de wereld uit eigen stad
Bart Grietens
Ik zeg toch sorry

Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Zes acteurs komen bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Langzaam en pijnlijk wordt duidelijk wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en wat de invloed hiervan is op hun onderlinge verhoudingen. Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

Dit is de zaalpremière van Ik zeg toch sorry. In juni 2022 is de locatieversie van deze voorstelling te zien op Oerol.
 

Nagesprek donderdag 29 september

 Slavernijverleden en de rol van Utrecht

Op donderdag 29 september vindt na de voorstelling “Ik zeg toch sorry” een nagesprek plaats. Dit gesprek wordt gehost door: Dolores Leeuwin (presentatrice en actrice). Te gast zijn: Linda Voortman (wethouder in Utrecht) en Nancy Jouwe (cultuurhistoricus en auteur). Ze gaan tijdens het nagesprek in op de verbinding tussen verleden en heden, welke rol heeft Utrecht gehad met betrekking tot het slavernijverleden en wat betekenen de excuses voor de toekomst. Toegang is gratis.

Tolk Nederlandse gebarentaal vrijdag 30 september

Op vrijdag 30 september is er een tolk Nederlandse gebarentaal (NGT) aanwezig tijdens de voorstelling “Ik zeg toch sorry”. Wil je hier gebruik van maken? Bestel dan via het reguliere ticketsysteem een ticket ‘standaard - voorverkoop met zicht op gebarentolk’. Voor aanvang van de voorstelling begeleiden we je naar de gereserveerde stoelen in de zaal.

concept - Raymi Sambo en Victorine Plante  regie - Victorine Plante tekst - Erik Snel met medewerking van Ayden Carlo en Raymi Sambo spel - Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decor - Marcel Dolman kostuumontwerp - Anouk van Schie lichtontwerp - Benno Barend regie-assistentie - Shabnam Baqhiri fotografie - Bart Grietens productie - Inez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage)

Lees verder in ons magazine

Terug knop Vooruit knop