Via Rudolphi Producties

Het Debuut

Theater
Het Debuut

Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. 

In Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je hier de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Al meer dan 10 jaar gaat Via Rudolphi Producties de toneelscholen af op zoek naar veelbelovende nieuwe makers die raken, ontroeren, schuren en verbazen. De drie geselecteerde voorstellingen vormen samen een avontuurlijke theateravond.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Welke voorstellingen je gaat zien, blijft nog even een verrassing. Het Debuut is voor de avontuurlijke en nieuwsgierige theaterbezoeker die als eerste nieuw talent wil ontdekken.

Eerdere deelnemers aan Het Debuut waren: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree en La Isla Bonita.

"Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld is Het Debuut van Rudolphi Producties, waarbij een selectie van afstudeervoorstellingen samen op tournee wordt gestuurd."

NRC (2021

"Met het opheffen van het ITS Festival worden initiatieven als Het Debuut nóg belangrijker."

Theaterkrant

"Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat."

de Volkskrant

idee, concept - Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen artistieke coaching - Peer van den Berg organisatie - Via Rudolphi

di 04 oktober
19:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 04 oktober
19:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 05 oktober
19:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 05 oktober
19:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Via Rudolphi Producties

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. De voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

Meer over Via Rudolphi Producties