Orkater

Ground Floor

Muziektheater, Theater
wij en de wereld mind over matter
Anneclaire de Breij
Ground Floor

“Als je er zeker van wil zijn dat je veilig leeft moet je niet leven.”

Op de begane grond zitten vijf mensen vast. Voorlopig kunnen ze deze onbestemde ruimte niet verlaten. Buiten raast een oorlog of een vloedgolf of protestmars, of wat was het nou?

Hoe gedragen we ons wanneer alle zekerheid wegvalt, we in het nauw zitten en we ons tegelijkertijd tot vreemden moeten verhouden? Welk leed dringt zich op en welke instinctieve verlangens manifesteren zich dan? Wat begint als een situationeel spektakel, mondt uit in een ontmoeting tussen personages die openlijk twijfelen en geen vat meer krijgen op de wereld, zichzelf en de ander.

Ground Floor is een volledig gezongen musical, compleet met grote gebaren en herkenbare melodieën. Deze filosoferende musical probeert een diepere betekenis te geven aan de relatie tussen de mens en het menselijk lijden. De voorstelling stelt vragen, lijkt nooit iets zeker te weten en lijkt zelfs van zichzelf te vervreemden.

Ground floor is het theaterdebuut van schrijver Maartje Wortel. Op haar teksten maakt Annelinde Bruijs een compositie.

regie - Suze Milius en Marijn Alexander de Jong compositie - Annelinde Bruijs tekst - Maartje Wortel spel en zang - Annelinde Bruijs, Saskia Mees, Reinout Scholten van Aschat, Romy Vreden, Hélène Vrijdag e.a. decor - Janne Sterke lichtontwerp - Marijn Alexander de Jong kostuums – Johanna Trudzinski

di 05 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
di 05 maart
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
wo 06 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 06 maart
20:00u
Muziektheater, Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Orkater

Orkater is een Amsterdams gezelschap dat eigentijds muziektheater maakt. Orkater, dat is orkest en theater. Theater waar muziek in het DNA zit, gemaakt door geëngageerde, eigenzinnige en gedreven makers. Orkater wil toonaangevend zijn vanuit een divers en inclusief huis dat uit zijn voegen barst van energie en creativiteit.

De producties van Orkater zijn energieke, muzikale, performatieve, montagevoorstellingen van uiteenlopende makers. Zij spiegelen en bevragen de tijd waarin wij leven, ieder op eigen wijze. Het gezelschap stemt hun werk af, zet het tegenover elkaar of verbind het. De voorstellingen zijn altijd anders, maar door hun ‘in your face’-inhoud en de hoogwaardige muzikale kwaliteit altijd met een sterke Orkatersignatuur.

Meer over Orkater