De Gemeenschap

Euritmie

Theater
wij en de wereld
Bas de Brouwer
Euritmie

Euritmie gaat over de verbeten zoektocht naar een bestaan zonder verbetenheid, over de harde zoektocht naar het zachte, over venijn in pasteltinten.

‘Werken aan de wereld is werken aan jezelf.’ Vanuit deze overtuiging streven vier vrouwen en een man naar innerlijk evenwicht en naar een verhoogd bewustzijn. Ze hebben de kunst opgezocht als het domein van de vrijheid en ze zijn gaan bewegen. Alles vloeit, alle kleuren zijn zacht en alle lijnen zijn gebogen. Alles wijst strijd en spanning af.

Maar vertelt de spanningsloze, met de wind mee bewegende euritmische dans het hele verhaal van hoe mensen in elkaar zitten? Zulk zuiver, blank en kosmisch-harmonieus denken als Rudolf Steiner en zijn antroposofie dat ooit nastreefden, kan dat nu nog wel bestaan?

In hun streven naar mooie en beloftevolle bewegingen zitten de vijf bewegers in Euritmie elkaar en ook zichzelf behoorlijk dwars. Hoe hard ze ook werken aan een pastelkleurige wereld – tussen wens en werkelijkheid staan menselijke zwakten in de weg.

Euritmie: expressieve danskunst die begin 1900 rond Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie ontstond.

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’.

Regie - Roy Peters Tekst - Rob de Graaf Spel - Anneke Sluiters, Anne Fé de Boer, Ivika Meister, Sarah Ringoet en Abel de Vries Kostuums - Marrit van der Burgt Licht - Coen Jongsma

di 22 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 22 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 23 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 23 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over De Gemeenschap

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017), Strindberg & Dal (2019), Christine van Stralen de musical (2020) en Naar Paramaribo (2021). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

Meer over De Gemeenschap

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop