STAAT ism Theater Kikker

Kikker Experimenteert: Echo

Theater
Charlie Feld
Echo
STAAT ism Theater Kikker

Kikker Experimenteert: Echo

Theater
Anna van Kooij
Echo

Door ziekte van een van de makers komt het fragment van Swamp of Sadness vanavond helaas te vervallen. Daarvoor in de plaats zal muziektheatercollectief STAAT een extra lang fragment spelen. We gaan er een mooie avond van maken.

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces. Verschillende makers laten op deze avond zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. Met in deze editie: een presentatie van het onderzoek van Katelijne Beukema en Silke van Kamp voor de voorstelling Swamp of Sadness en tekst- en muziekfragmenten uit de voorstelling ECHO van theatergezelschap STAAT.

Katelijne Beukema en Silke van Kamp

Katelijne Beukema beland in Utrecht voor de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, waarvan ze in 2018 afstudeerde. Samen met Eileen Graham heeft ze gezelschap Coupdeboule waarmee ze elke jaar een voorstelling maakt voor kinderen en volwassenen, zoals MijnMijnMijn en Tussen Tijd. Vanuit fantasie zoekt Coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties. 

Theaterregisseur Silke van Kamp (1991) studeerde in 2018 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In haar afstudeerjaar maakte ze de voorstelling Chimo Zei Lila die haar een nominatie voor de BNG-Bank Theaterprijs 2019 opleverde. Silke brengt actuele thema’s en taboes op directe wijze over op haar publiek. In haar werk onderzoekt ze hoe het individu zich tot de massa verhoudt. Met haar acteurs creëert ze herkenbare personages van vlees en bloed. 
 

theatergezelschap STAAT

E C H O wordt de eerste productie van theatergezelschap STAAT, bestaande uit Jimmie Leone Feld, Daniel van Boom en Anne Reitsma. Anne Reitsma studeerde in 2022 af aan de masteropleiding ‘Music Theatre’ van het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Daarvoor behaalde ze in 2017 aan bachelor diploma aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2023 regisseerde Anne bij Theater Sonnevanck haar eerste voorstelling. Andere plekken waar ze afgelopen jaar haar signatuur als jonge muziektheatermaker verder ontwikkelde zijn De Zwolse Theaters, WIEBERT en Over het IJ-Festival. Ook is Anne werkzaam als regieassistent van Tom de Ket (De Verleiders/ Pauperparadijs) en is ze actief betrokken bij het Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT), een beweging die werkt aan meer verbinding tussen jonge Theaterwerkers in het theaterveld. 

Daniel van Boom studeerde afgelopen zomer af aan HKU Muziek en Technologie met een specialisatie in performance en complexe elektronische livemuziek setups. Hij is frontman (lead vocal & gitaar) van zijn band Dan Green & the Mystery Machine en heeft gecomponeerd voor & gespeeld in verschillende muziektheaterprojecten met o.a. KASKO Huis voor Muziektheater (Zwolle) en Stut Community Theater (Utrecht)

Jimmie Leone Feld is net afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht bij de opleiding Musician 3.0. Als muzikant is hij gespecialiseerd in het maken van beats, bassist bij zijn band Magik Trick en componist voor verschillende muziektheaterprojecten. Naast het componeren werkt hij als technicus bij het Utrechtse gezelschap Aluin (Ik zeg toch sorry en Twelfth Night).
 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop