Karina Holla

De Dresser

Theater
uit de boekenkast persoonlijk mind over matter
Paulina Matusiak & Eddy Wenting
De Dresser
Karina Holla

De Dresser

Theater
uit de boekenkast persoonlijk mind over matter
Joshua Walter
De Dresser

Theo d'Or winnares Karina Holla speelt haar laatste grote solovoorstelling De Dresser. Over grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling. Het tragikomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte.

“Wie ben ik niet allemaal geweest en nog weet ik niet wie ik ben”

In haar nieuwe voorstelling haalt Karina Holla inspiratie uit film en toneel en verweeft deze met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière.

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugenlabyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd.

“Meer, meer, ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven.
Ik wil geen verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn.”

De Dresser is een voorstelling met beeld, beweging, geluid, stem en tekst. De acteur laat de magie van het theater zien, maar ook de angst en de gevoeligheden. Uiteindelijk is het de verbeeldingskracht die over het menselijk falen zegeviert.

Concept/spel - Karina Holla Dramaturgie/eindmontage - Jeroen Kriek Scenografie - Theun Mosk Kostuums - Mattijs van Bergen Muziek - Rikard Borggård Affiche - Paulina Matusiak & Eddy Wenting Productie - Compagnie Karina Holla

di 28 november
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
di 28 november
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
wo 29 november
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
wo 29 november
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Karina Holla

Karina Holla volgde eind jaren zestig de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, toen deze nog maar net was opgericht. Sindsdien bouwt ze in binnen- en buitenland aan een indrukwekkend oeuvre van fysieke en beeldende voorstellingen. Ze is als docent verbonden aan de Mimeopleiding en aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 was ze in Theater Kikker te zien met haar voorstelling Fremd Korper. In 2017 speelde ze een glansrol in de voorstelling Romp van De Gemeenschap. Voor deze rol won ze de Theo d’Or, de prijs voor beste vrouwelijke dragende rol. Romp werd in 2018 geselecteerd voor Kikkers eigen festival Kikker Kiest met de favoriete voorstellingen van het afgelopen seizoen. In 2019 was Karina te zien met de bejubelde voorstelling Oorlogsvrouwen, in 2021 speelde ze de voorstelling Darger.

Meer over Karina Holla

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop