Club Duif

Dr. Jazz

Theater, Muziektheater
wij en de wereld
Dr. Jazz

 ‘Altijd. Jazz was. Jazz is. Jazz blijft.’ (J.A. Deelder)

Club Duif ontrafelt het opmerkelijke leven van Dr. Jazz: Een vooraanstaand naziofficier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ontpopt tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemt zichzelf Dr. Jazz.

Dr. Jazz trekt zich weinig aan van het jazzverbod van Adolf Hitler en laat zich in uniform fotograferen met de befaamde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt die hij zelfs de hand boven het hoofd houdt. Hij schrijft nieuwsbrieven over jazz die aan het Duitse front heimelijk worden gelezen. Tegelijkertijd blijft hij loyaal aan diezelfde Hitler door als luchtmachtofficier te strijden voor de overwinning van het Derde Rijk. Zijn vermogen om het onverenigbare te verenigen, fascineert de makers van deze voorstelling.

Gedreven door zijn persoonlijke fascinatie voor jazz en geschiedenis brengt theatermaker Daniël van Duijvenbooden samen met drie top (jazz)muzikanten de wereld van Dr. Jazz tot leven met eigen teksten, poëzie van Jules Deelder en soundscapes. En met onweerstaanbare live jazzmuziek.

Tekst & spel - Daniël van Duijvenbooden Muziek & sound - Bram van de Glind, Jelle Willems, Tim Ewalts Regie - Paul Feld Club Duif - www.clubduif.nl

vr 03 mei
20:00u
Grote Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 03 mei
20:00u
Theater, Muziektheater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Club Duif

Club Duif is opgericht in 2023 en maakt muziektheater en andere (podium)kunst. Gecreëerd en gepresenteerd door een wisselende samenstelling van kunstenaars, makers en anderen in uiteenlopende disciplines, met als vaste waarde theatermaker Daniël van Duijvenbooden.

Club Duif wil verrassend werk maken waarin kunst gevierd en bevraagd wordt en dat vanuit een eigenzinnige invalshoek ingaat op dat wat er vandaag de dag leeft in de maatschappij. We houden ons op in het theater en op het trottoir ervoor, in een galerie en op de galerij, op plein en terras, in binnentuin en buitengebied. Nieuwgierig en brutaal bewegen we ons tussen de mensen, met de poten op de grond. Tegelijkertijd zijn we niet bang om tot grote hoogte te stijgen met onze neus in de wind. Roekoe. Wij zijn Club Duif.

Meer over Club Duif