Poernima Gobardhan & Justin de Jager / Korzo

Double bill: Kālī Mātā & Through

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk
Conni Trommlitz
Double bill: Kālī Mātā & Through
Poernima Gobardhan & Justin de Jager / Korzo

Double bill: Kālī Mātā & Through

Dans, Language no problem
wie ben ik let the body talk
Double bill: Kālī Mātā & Through

Met deze double bill beleef je twee dansvoorstellingen op één avond met uiteenlopende dansstijlen van hedendaags choreografietalent. Een afwisselende avond met de solo Kālī Mātā van een van de grote talenten van de Indiase dans Poernima Gobardhan en het duet Trough van de talentvolle choreograaf Justin de Jager.

Waar Poernima vertrekt vanuit de bewegingstaal Bharatanatyam valt Justins werk op door zijn specialisatie in threading. Een bewegingsconcept uit de breakdance waarbij op allerlei manieren optische illusies worden gecreëerd met het lichaam in een bijna oneindige opvolging aan bewegingen. Het complexe partnerwerk dat met threading gepaard gaat neemt de kijker mee in een hypnotiserende trance. Een afwisselende dansavond waarin je kennismaakt met nieuw danstalent. 

Kālī Mātā - Poernima Gobardhan

In Kālī Mātā worden het intellect en het lichaam tegen elkaar afgewogen. In een wereld die is ingericht aan de hand van orde, categorieën en kaders wordt je vermogen om dingen te begrijpen, geprezen. Juist in tijden als deze willen we de chaos om ons heen onder controle krijgen. Dit doen we door goed doordachte keuzes te maken en geen ruimte voor fouten te laten. Maar wat bevindt zich voorbij deze duidelijkheid? Voorbij het verstand? Kālī Mātā vertrekt vanuit deze kaders met de wens om hieraan voorbij te gaan. Dit betekent het aangaan van een strijd en de bereidwilligheid om de duisternis, datgene wat we niet kennen, tegemoet te gaan.

Naast de bewegingstaal Bharatanatyam is Poernima voor deze solo ook geïnspireerd door een andere bewegingsvorm; Kalaripayattu een vechtsport uit Zuid India. Precisie in handgebaren, intense emotie en een meeslepende geluidslandschap nemen je mee in deze strijd tussen het intellect en het lichaam.

Through – Justin de Jager

Iedereen zal het herkennen: Soms moet je ‘ergens doorheen’ om er uiteindelijk beter uit te komen. Through is een ontwapenend duet dat dit gegeven zowel in concept als vorm belichaamt. In Through ontleedt Justin de Jager voor je ogen de ogenschijnlijke magic trick die het threaden lijkt. In zijn dans blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf. Through zoekt de verstilling op, afgewisseld met Justins energieke breakdance vocabulaire en complexe partnerwerk.

Justin is gespecialiseerd in threading. Een bewegingsconcept uit de breakdance waarbij op allerlei manieren optische illusies worden gecreëerd met het lichaam in een ogenschijnlijk oneindige opvolging aan bewegingen. Het complexe partnerwerk dat met threading gepaard gaat neemt de kijker mee in een hypnotiserende trance. In 2021 ontving de grotendeels selfmade Justin de Jager de Leo Spreksel Award voor jong choreografisch talent.

Credits Kālī Mātā

Concept, Choreografie & Dans – Poernima Gobardhan Coach - Leo Spreksel Muziek - Sam van Eenbergen, Vidwan SV Giridhart Lichtontwerp - Albert Tulling Kostuum - Jorrien Schoneveld Met dank aan - Fonds Podiumkunsten en Chandenie Gobardhan


Credits Through
Concept, Choreografie – Justin de Jager Dans – Justin de Jager en Tosca Knauf Muziek - Zino Schat (Fractal Collective)

wo 12 april
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 12 april
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,00 tot € 18,00