Theatergroep Aluin

Dit is van ons

Theater
wij en de wereld uit eigen stad
Dit is van ons

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Theatergroep Aluin maakt van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie waarmee zij het publiek in de spiegel van het verleden laten kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener? 

Mini-tentoonstelling in de foyer

Studenten van de Master Educatie en Communicatie: Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam formuleerden het statement: “Het streven van de VOC naar een monopolie in de nootmuskaathandel heeft verstrekkende gevolgen gehad voor de betrokken samenlevingen en levert tot op de dag van vandaag discussies op.” Dit statement staat centraal in de mini-tentoonstelling behorend bij de voorstelling Dit is van Ons van Theatergroep Aluin. Wil je meer weten over de erfenis van J.P Coen? Bezoek dan de tentoonstelling in de foyer van Theater Kikker. 

Tekst - Erik Snel Regie - Victorine Plante Spel - Reinout Bussemaker e.a. Compositie - Willem Friede Decor - Marcel Dolman Kostuum - Anouk van Schie