Ayşegül Karaca / RAST

De wraak van A

Theater
wie ben ik persoonlijk
Anne-claire de Breij
De wraak van A

Ayşegül Karaca maakt korte metten met de dominante gewelddadige mannencultuur waarin ze is opgegroeid. In de voetsporen van Medea, Antigone, Demeter en Hera neemt ze de touwtjes in handen en geeft haar Griekse heldinnen een stem in deze muzikale one-womanshow.

In deze lichtvoetige muziektheatervoorstelling koppelt de slechts 20 procent ziende Karaca met lef en flair haar persoonlijke verhaal aan het universele door de verbinding te leggen met personages uit de Griekse mythologie. Hoe ontsnap je aan onderdrukking? Wat als jouw belang altijd ondergeschikt is aan het algemeen belang en gelden menselijke wetten boven de Goddelijke? 
Karaca zoekt raad bij de Griekse vrouwen en godinnen die geen genoegen namen met een bijrol of onredelijke wetten maar opkwamen voor zichzelf. De wraak van A is een muzikale one-womanshow die je niet wil missen! 

regie - Moniek Merkx script - Jannemieke Caspers spel en concept - Ayşegül Karaca compositie - Jeroen Sleyfer liedteksten - Jeremy Baker instrumenten - ney, percussie

di 09 april
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
di 09 april
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
wo 10 april
20:30u
Kleine Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
wo 10 april
20:30u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Ayşegül Karaca

Ayşegül Karaca (1990) is actrice en zangeres. Haar zicht is slechts twintig procent. Deze jonge Nederlands-Turkse theatermaker groeide op in een gezin met huiselijk geweld. Karava vertelt urban verhalen, waarbij ze gebruikmaakt van een mix van storytelling, spoken word, rap en levensliederen.

Meer over Ayşegül Karaca

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop