Dunja Jocic

De Panter

Dans, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
De Panter
Dunja Jocic

De Panter

Dans, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
De Panter
Dunja Jocic

De Panter

Dans, Language no problem
wij en de wereld let the body talk
De Panter

Prijswinnend choreografe Dunja Jocic is terug met een aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving.

Ramsey Nasr vertelt het verhaal van een man die verstrikt raakt in een mysterieus, hypermodern appartement. De woning is als een nieuw lichaam voor hem waar hij langzaamaan de grip op verliest. Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan een steeds groter wordende dreiging. Onmerkbaar vervreemdt hij van zichzelf en voelt zich als een gekooide panter in zijn eigen huis.

Dunja Jocic heeft voor De Panter de prestigieuze VSCD Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2020 & 2021’ ontvangen.

 

Regie & choreografie - Dunja Jocic Performers - Shay Partush, Kalin Morrow, Lukas Karvelis Voice-overs - Ramsey Nasr & Sara Wiktorowicz Tekst - Barbi Markovic Compositie - Renger Koning Licht ontwerp - Pavla Beranova Techniek - Niels Kingma Technische productie - Seb Jongejans Dramaturgie & Scenografie - Marinus Groothof Kostuums - Maartje Prins

Bird Productions in coproductie met Korzo.

 

Extra: Folds door Cecilia Berghall

Een hoek gevuld met 4000 gevouwen papiertjes. Papier vouwen is een middel om ons te verbinden met andere mensen en met hen te communiceren over moeilijke onderwerpen, de donkere kant van de menselijke ervaring in een mooie, creatieve omgeving. Het project Folds gaat over hoe het maken van kunst gedachtes kan produceren en vormen. Dat het iets doen of het maken van iets soms kan aanzetten tot vernieuwen en bevragen van onze gedachtes. Dat een handeling kan leiden tot een confrontatie met wat we denken, maar ook kan zorgen voor een verbinding met anderen. Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en vouw mee!