Lotte Dunselman / Mevrouw Ogterop Producties

De eeuwige jachtvelden

Theater
doorwerkend verleden uit de boekenkast
Miek Uitten
De eeuwige jachtvelden

Een ontroerend verhaal, naar het boek van Nanne Tepper, over eenzaamheid, liefde en een zoektocht naar vaste grond onder de voeten.

We volgen de levens van de kinderen Lisa, Anna en Victor die opgroeien in een desolaat dorp op het platteland. De sfeer in het gezin wordt bepaald door een zwaar drinkende vader en een moeder die haar gezin probeert te ontvluchten. Desondanks, of juist daarom, voelen de kinderen zich vast verbonden met het nest waar ze uit voortkomen. Stukje bij beetje ervaren we de aard van de band tussen de twee oudste kinderen Victor en Lisa. De tedere, intieme lotsverbondenheid, de onbevangen gehechtheid en vooral de onbestemde verwarring door de gevoelens voor elkaar. 

In De eeuwige jachtvelden worden we meegenomen in het verhaal van deze kinderen, die ondanks alle ellende de liefde in het vizier houden. De debuutroman van Nanne Tepper (1962-2012) was de literaire sensatie van het jaar en won in 1996 de Anton Wachterprijs.

"Dit leven is voetje voor voetje. En als jij mij bij de hand neemt, dan neem ik jou bij de hand (ik weet het, dit klinkt als een liedje); doen we dit niet dan wankelen we gewoon wat meer. Niemand die daar wakker van ligt, behalve jij en ik."

Credits

Concept - Lotte Dunselman Toneelbewerking - Sophie Kassies Co-regie - Liliane Brakema Spel - Terri van Splunder, Marcel Osterop en Lotte Dunselman Live muziek - Joost Dijkema Kostuums - Freja Roelofs

do 03 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
do 03 april
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
vr 04 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
vr 04 april
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Lotte Dunselman

Lotte Dunselman studeert in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Ze speelt onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, NTGent, Dood Paard, Toneelschuur Producties, Het Zuidelijk Toneel en tgECHO. Lotte is van 2004 tot 2020 samen met Anna Schoen artistiek leider van tgECHO. Voor de rol van Anna in De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en tgECHO wordt ze in 2020 genomineerd voor de Theo d’Or, prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. Voor haar rol in Volpone, door Dood Paard, ontvangt Lotte in 2017 de Colombina voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. De solovoorstelling Zotte Zorgen wordt in 2011 genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. De komende drie jaar is Dunselman artistiek leider van Mevrouw Ogterop Producties.

 

Meer over Lotte Dunselman

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop