Radicale Gezelligheid / KASKO

Kikker Stelt Voor: De berg, de hoop, de zooi

Theater
persoonlijk
De berg, de hoop, de zooi
Radicale Gezelligheid / KASKO

Kikker Stelt Voor: De berg, de hoop, de zooi

Theater
persoonlijk
De berg, de hoop, de zooi

Theatermakers Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer, samen Radicale Gezelligheid, gaan op zoek naar genezing. Beiden hebben een chronische ziekte en weten dat ze waarschijnlijk nooit volledig zullen genezen. De berg, de hoop, de zooi is een muzikaal reisverslag naar alternatieve manieren om te helen, los van ziekenhuizen, behandelingen en medicatie. 

Lisanne en Lotte Lola kiezen voor grof geschut. Ze gaan mee op groepsreis met de populaire Iceman Wim Hof. Hier zullen ze in bikini een besneeuwde berg beklimmen, om zo hun immuunsysteem te boosten en hopelijk innerlijke kracht te vinden. Lotte Lola vreest de kou, die haar fibromyalgie doorgaans verslechtert. Lisanne vreest de blikken op haar bikini-lijf dat door de psoriasis onder de vlekken zit. Maar wie weet… 

Voorafgaand aan de reis interviewen zij andere mensen met een chronische ziekte. Over de helende potentie van lotgenotencontact, activisme en kleine dagelijkse rituelen. De berg, de hoop, de zooi is een levenslange zoektocht, ondersteund door een elektronische compositie van Marnix Vinkenborg én sneeuwmachines.

Creatie en uitvoering - Lisanne van Aert & Lotte Lola Vermeer Regie - Elias De Bruyne Dramaturg - Floor Cremers Kostuum - Leila El Alaoui Compositie & uitvoering -  Marnix Vinkenborg co-productie tussen – KASKO, Huis voor muziektheater en Radicale gezelligheid.

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop