Blond & Cynisch

Kikker Stelt Voor: Circusnachten

Theater
fantasie op hol uit de boekenkast
Anna Perger
Circusnachten

Circusnachten is een magisch-realistische voorstelling over Fere: een wereldberoemde trapezeartieste met vleugels. Althans, dat beweert ze.

Journaliste Jack Walser wil haar ontmaskeren tijdens een diepte-interview voor haar serie ‘De Grootste Oplichters ter Wereld’. Maar wanneer Jack Fere’s kleedkamer binnenstapt blijkt haar ratio niet bestand tegen de legendarische verhalenverteller die Fere is. Ze vertelt over haar jeugd in een bordeel, over hoe ze in een rariteitenkabinet terechtkwam en hoe ze leerde vliegen. Jack raakt zo in de ban van Fere dat ze zich als clown aansluit bij het circus. Zo begint een wonderlijke reis - van Londen naar Sint-Petersburg tot diep in de Siberische toendra - in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: is Fere werkelijkheid of verzinsel?

Circusnachten is een wonderlijk verhaal dat de werkelijkheid doet beven en angst voor de toekomst vervangt door hoop en enthousiasme. Deze bewerking van het boek van Angela Carter is een ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen. Want verhalen zullen onze toekomst bepalen; of ze nu waar zijn of niet.

Credits

Naar het boek van - Angela Carter Concept, tekst en spel - Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen Eindregie - Jessie L’Herminez Scenografie - Calle de Hoog Schrijfbegeleiding - Jibbe Willems Dramaturgie - Kyra Mol

di 10 december
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
di 10 december
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00
wo 11 december
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
wo 11 december
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00

Over Blond & Cynisch

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, die in 2021 afstudeerden aan de Toneelschool in Arnhem (ArtEZ). Blond & Cynisch maakt theatrale speculatieve fictie, waarin ze een voorstel voor de toekomst doen. Soms groot, soms klein, en altijd vanuit een intersectioneel feministisch perspectief. Hun eerdere voorstellingen ontvingen lof vanwege de combinatie van inhoudelijk engagement en een fysieke, humoristische speelstijl.


 

 

Meer over Blond & Cynisch

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop