Akram Assam

Kikker Stelt Voor: Cassettes

Performance, Language no problem
wij en de wereld persoonlijk
Cassettes
Akram Assam

Kikker Stelt Voor: Cassettes

Performance, Language no problem
wij en de wereld persoonlijk
Cassettes
Akram Assam

Kikker Stelt Voor: Cassettes

Performance, Language no problem
wij en de wereld persoonlijk
Cassettes

Deze voorstelling is Engels gesproken

Solo waarin de invloed van gevaar en veiligheid van een omgeving wordt verbeeld door geluid en video.

Cassettes is een Engelstalige voorstelling over gevaar en veiligheid en hoe dit de zintuigen beïnvloed. Akram Assam is een kunstenaar uit Bagdad die nu in Amsterdam woont. Hij vertelt verhalen over de zogenaamde ‘red zones’, de gevaarlijke plekken in de wereld waar oorlog en conflict is. Hij vertelt deze verhalen aan mensen die dit gevaar niet kennen. De mensen in de ‘green zones’, die vaak geen idee hebben hoeveel geluk ze hebben dat ze hier wonen. Voor Akram hebben de rode en groene zones ook een andere betekenis. Voor hem is de rode zone de tijd die achter hem ligt, en de groene zone de plek waar hij zich nu bevindt. Met zijn werk probeert hij de kloof tussen toen en nu te overbruggen.  

Cassettes is ontwikkeld door het verzamelen van reflecties en dagboeken van mensen van buiten oorlogsgebieden die oorlogsgebieden hebben bezocht. Met geluidsfragmenten, video en een speciaal lichtontwerp maakt Akram er een beeldende solo van.
 

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Music - Ata Güner Edit text - Chris Keulemans video - MuhaNad Rasheed performer - Akram Assam
 

za 22 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
za 22 april
20:00u
Performance, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Akram Assam

Akram Assam is an Iraqi theater director and performer who lives in Amsterdam. He has worked as a director and performer in the field of theater and he was a member of Iraq's National Theater before moving to Amsterdam to study for his master's degree at Das Theater.

His work is about the effects of war and violence on humans, as well as the consequences for society.
‘ My themes are war, violence, and migration: themes that may be big and difficult for those who were born and raised in the safe Netherlands. But for me as an experienced expert, it is very different. They were part of my daily life. I want to start a conversation about this in the Netherlands and let them experience what this means for people who experience this day in and day out. I have been living in Amsterdam for two years now and I am located between the red and green zones. The war is still in me, but I now also know what security feels like. This strange combination is my inspiration.’


 

Meer over Akram Assam