Ferhat Kaplan / RAST

Bergen verzetten

Theater
persoonlijk wij en de wereld
Anne Claire de Breij
Bergen verzetten

Wat is beter? Een kwaadaardige multinational-CEO of een liefdevolle narcocrimineel?

Twee compagnons die een hoge positie bekleden in het criminele circuit nemen noodgedwongen zelf de taak op zich om drugs te verpakken. Het werk dat ze aan het begin van hun carrière vaak hebben uitgevoerd, roept confronterende herinneringen op aan hun verleden vol onomkeerbare keuzes in carrière, liefde en familiepaden.

Theatermaker Ferhat Kaplan groeide op in de ruige straten van Brabant tussen charismatische jongens in snelle bolides. Hoewel sommige van hen opgroeiden tot de meest beruchte criminelen in de onderwereld, kent Ferhat ze als zorgzame en liefdevolle familiemensen die in Bergen op Zoom financiële hulp boden aan mensen in nood. Deze menselijke kijk op criminaliteit inspireert hem tot het maken van deze voorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Credits

Tekst - Ferhat Kaplan Regie - Charlotte Scott-Wilson Dramaturgie - Bodil Sezen Matheeuwsen Spel - Ferhat Kaplan, Jean Pierre Nshimyumuremyi Muziek - Naaz Mohammad Lichtontwerp - Rodrigo Ribeiro Techniek - Frank Oorthuys Productie - Eva Asselbergh

vr 11 oktober
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 11 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Ferhat Kaplan

Ferhat Kaplan (1992) is geboren en getogen in Bergen op Zoom. Hij studeerde commercial economics en marketing science en werkte als marketeer op kantoor. Toch miste hij een bepaalde passie in zijn leven en besloot in 2020 het roer om te gooien en te gaan acteren. Hij speelde de afgelopen jaren o.a. bij Live Your Story, Wunderbaum, Droogwater, Zou jij het zijn, The Storytelling Centre en Theater Rast in stukken als Boys won't be boys, #Held(in), Kroniek van een Aangekondigde dood en Gouden Bergen. Deze laatste voorstelling leverde hem een nominatie op voor de Prins Bernhard Cultuurfonds Cultuurprijs 2021. Inmiddels is Ferhat fulltime acteur en maker. Bij SADETTIN K maakte hij binnen het nieuwe makerstraject in 2023 de solovoorstelling Kind van het Licht. Naast theater is Ferhat ook actief in de filmwereld. Zo speelde hij in de korte films Mijn beste vriend en Tankstation, die hij zelf schreef en produceerde. 

Ferhat kaart in zijn werk graag uitdagende onderwerpen en taboes aan en is kritisch naar de huidige maatschappij. Hij streeft ernaar om de samenleving inclusiever te maken voor de volgende generatie.

Ferhat: “Toen ik net begon met acteren zag ik CITIZEN K van Sadettin. Ik weet nog dat ik uit de zaal liep en dacht: “Dit wil ik ook, dit is wat ik wil doen. Niet meer acteren in andermans voorstellingen, maar mijn eigen verhaal vertellen. Niet meer aan een witte regisseur uitleggen hoe pijnlijk het is om gediscrimineerd te worden, maar dit zelf aan het publiek vertellen.”

Meer over Ferhat Kaplan

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop