Club Gewalt

Antropoceen, de musical

Muziektheater, Language no problem
wij en de wereld
Antropoceen, de musical

Om je bezoek aan ons theater veilig te laten verlopen, hanteren we een aantal richtlijnen.

Bekijk onze richtlijnen

Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is.

Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

""Het performancecollectief gaat de klimaatcrisis te lijf met humor en relativering. Hoopvol? Geen idee. Kunstig? Absoluut.”"

de Volkskrant

"“Club Gewalt gooit die musicalwetten omver en haalt de mens uit de schijnwerpers. Zo doet Antropoceen, de musical niet alleen meer recht aan de realiteit van de klimaatcrisis (…), maar laat ook zien dat de wijze waarop we verhalen vertellen niet afdoende is om de ecologische crises van vandaag te kunnen verbeelden.” "

Theaterkrant - Keuze van de Criticus

Credits

concept - Club Gewalt performance - Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi, Lucas Schilperoort muziek - Amir Vahidi & Robbert Klein regie - Sanna Elon Vrij co-regie - Marcel Sijm tekst - Anne van de Wetering tekstadvies - Joachim Robbrecht vertaling - Mari Meyer kostuumontwerp - Bas Kosters Studio technische coördinatie - André Goos geluid - Joris van Oosterhout recording & mixing - Justin Schellekens mastering - Alex Geurink In coproductie met - O. Met steun van: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds21

Ook leuk voor jou

Terug knop Vooruit knop