LENZ / Frascati Producties

Anatomy of a Suicide

Theater, Muziektheater
uit de boekenkast wij en de wereld doorwerkend verleden
Anatomy of a Suicide

Drie jonge vrouwen leven, groeien en proberen wanhopig hun pijn niet door te geven aan hun kinderen. Ze bestaan in verschillende tijden, maar hun verhaal wordt tegelijkertijd verteld.

Carol probeert geluk te vinden in een bekrompen omgeving in het jaar 1972. Haar dochter Anna, een voormalig drugsverslaafde, zoekt stabiliteit in een onrustig 1998. Anna’s dochter Bonnie is een veelbelovende, maar emotioneel afgeschermde arts in een modern 2032. 

Drie generaties die botsen, stromen en zingen in de messcherpe, veelbekroonde toneeltekst van Alice Birch, oorspronkelijk geregisseerd door Katie Mitchell (2017). Theatercollectief LENZ en Frascati Producties brengen het stuk van Alice Birch’s voor het eerst naar Nederland, opgevoerd met een cast van negen acteurs.

Credits

van, door, met - Erasmus Makcenna, Marit Hooijschuur, Roel Pronk

wo 12 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 12 februari
20:00u
Theater, Muziektheater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over LENZ

LENZ is de theatercöoperatie van toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur (zij/haar), regisseur en ontwerper Erasmus Mackenna (die/diens) en schrijver en dramaturg Roel Pronk (hij/ zijn). De voorstellingen van LENZ begeven zich op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïnspireerd door de underground en outsiders in de samenleving, creëert LENZ alternatieve toekomsten, vol idealistische hoop en radicale empathie. Sinds 2021 is het gezelschap verbonden aan Frascati Producties. Eerder maakte het drietal bij Frascati Producties Sheath and Knife (Schede en Mes, 2021) en LENZ (2022).

Meer over LENZ

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’23-’24 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. Toni Blackwell, Catoo Lustig, Gavin-Viano, Melyn Chow, Ira Brand, Kim Karssen, Caro Derkx, Gerben Vaillant, Priscilla Vaudelle, Cherish Menzo, Carolina Bianchi en LENZ.

Meer over Frascati Producties

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop