Dilan Yurdakul / Likeminds

Alter

Theater
doorwerkend verleden persoonlijk wie ben ik
Isabelle van Putten / Studio Bas Koopmans
Alter

Alter is een muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie. Pijn waarover gezwegen wordt, maar die ver doorklinkt in de volgende generaties.

Dilan Yurdakul verbindt haar familieverhaal met haar eigen verleden, heden en toekomst. Ze zoomt in op hoe ze door haar Turkse ouders en grootouders te maken krijgt met het leven in twee werelden en de verwarring die dat teweegbrengt. Wat neemt ze mee naar haar toekomst en wat laat ze achter? En hoe staat zij als derde generatie migrantenvrouw tegenover het moederschap? Wat wil ze doorgeven? Want in tegenstelling tot haar ouders en grootouders, kan zij wel bewust haar eigen toekomst bepalen.

Credits

Concept, tekst en spel - Dilan Yurdakul Muziek - Alper Kekeç en Barbaros Bozkir Compositie - Barbaros Bozkir Regie - Julie van den Berghe Dramaturgie - Aukje Verhoog Scenografie - Marjolijn Brouwer Fotografie posterbeeld - Isabelle van Putten Poster ontwerp - Studio Bas Koopmans Een productie van - Likeminds ism Via Rudolphi Producties

wo 27 november
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 27 november
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Dilan Yurdakul

Dilan Yurdakul (1991) actrice, schrijfster en theatermaakster maakte in samenwerking met Likeminds de solovoorstellingen Door de schaduw heen en Niet gezien, niet gehoord. In februari 2024 kwam haar debuutroman Maskerziel uit. Daarnaast komt in 2024 de bioscoopfilm De jacht op Meral Ö uit, gebaseerd op de toeslagenaffaire, Dilan speelt hierin de hoofdrol. In de Videoland-serie Bonnie & Clyde, waarvan ze tevens de bedenker en medeschrijver was, speelde ze de hoofdrol. Ook speelde ze jarenlang de rol van Aysen in GTST.

Dilan Yurdakul is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en staan familie, patronen, migratie en wording centraal.
 

Meer over Dilan Yurdakul

Over Likeminds

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. Daarnaast leidt Likeminds met Factory jongeren op tot autonoom theatermaker.

Meer over Likeminds

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop