Davy Pieters / Theater Rotterdam

After us

Theater
ode aan de aarde wij en de wereld
After us

In een spierwitte ruimte blikt een oude vrouw terug op haar leven en concludeert dat ze zich het meest levend voelde in de nabijheid van de dood. Ze wordt geconfronteerd met de tijdelijkheid van het leven én van haar omgeving. De opwarmende aarde, het smeltende ijs, het stijgende water, de stervende mens; sommige dingen zie je pas helder als je ver terugkijkt.

After us is een intieme, poëtische voorstelling over verdwijnen. Theatermaker Davy Pieters onderzoekt hoe je houvast vindt als alles vergankelijk is. De voorstelling spoelt als een film door de tijd, langs indringende herinneringen en grote gebeurtenissen. We nemen afscheid van natuurverschijnselen, van sneeuw en vriezen, we verliezen land en leefruimte aan het stijgende water.

After us is het slotdeel van Pieters’ sciencefictionvierluik over opgroeien in een toekomstige wereld. Voor deze voorstelling werkt ze onder meer samen met een air artist, die het ultiem tijdelijke op het podium brengt: een almaar veranderlijke wolk.

Credits

Concept en regie - Davy Pieters

di 03 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 03 december
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 04 december
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 04 december
20:00u
Theater
Van € 10,50 tot € 21,00

Over Davy Pieters

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

Tijdens de zomer van 2018 werd Davy Pieters met twee voorstellingen geselecteerd voor de De Biënnale van Venetië. In het najaar 2018 maakte zij met Theater Rotterdam How to Build a Universe en in het voorjaar van 2019 What we leave behind met Theater Utrecht. How to build a Universe kreeg de VSCD mimeprijs 2019.

Meer over Davy Pieters

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop