Sunni Lamin Barrow / Hollandse Luchten

Kikker Stelt Voor: A Fist of Tongues

Theater, Language no problem
gender & identiteit persoonlijk
Annelies Verhelst
A Fist of Tongues

Deze voorstelling is Engels gesproken.

Spoken word artiest Sunni Lamin Barrow neemt je mee naar verschillende stadia van een reis die hij zelf maakte: zijn vlucht van Gambia naar Nederland vanwege zijn seksuele oriëntatie.

Hoe beïnvloedt je omgeving wie je mag zijn? Sunni Lamin Barrow neemt je mee naar zijn jeugd en deelt de verhalen en gedichten die hij maakte over die tijd, beïnvloed door de angst voor straf en uitsluiting die op LGBTQ+-uitingen bestaan in zijn moederland.

A Fist of Tongues is een poëtische performance waarin Sunni de verschillende stadia van zijn leven onderzoekt sinds hij uit Gambia vluchtte. In deze performance, waarin storytelling samenvloeit met visuals, soundesign en dans, getuigt Sunni over hoe het is om te leven als Afrikaanse queer persoon, en over de beslissende invloed die ouders kunnen hebben op hoe je je ontwikkelt. 

“This skin limits me       
The smiles on my face are wounds of things I cannot yet speak about                               
And I do not want to be remembered for my tears, the beauty of this poem                               
Is of the ugly I have lived, I am the origin of the others that came before me.” (A Fist of Tongues)

credits

Concept, tekst, spel - Sunni Lamin Barrow Regie - Kees Roorda Dramaturgisch advies - Martine Manten Soundscapes - Melcher Meirmans Video - Bowie Verschuren Productie en scenografie - Ginger Verhagen Lichtontwerp - Benno Barends Kostuummakers - Elsemarijn Hijweege & Joanna Grice Danscoaching - Robin Nimanong Techniek - Jasper Kayser Coaching/zakelijk leiding - Tamara Roos/Hollandse Luchten

do 04 april met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
do 04 april
20:30u
Theater, Language no problem
Van € 7,00 tot € 14,00

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Over Sunni Lamin Barrow

Sunni Lamin Barrow (1998), geboren in Gambia en op 24 februari 2020 naar Nederland verhuisd, is een opkomende naam in het Nederlandse poëziecircuit. Na zijn jaren als spoken word-artiest, verkent hij nu nieuwe theatrale hybriden in zijn artistieke carrière. Sunni schrijft in droomtalen en zijn werken zijn grotendeels geïnspireerd door zijn Gambiaanse achtergrond, gesprekken over identiteit en zelfbehoud en wat het betekent om een wereldburger te zijn.

Nadat hij als queer-immigrant zelfstandig naar Nederland is verhuisd, neemt Sunni zijn publiek mee naar zijn jeugd en deelt hij de artistieke werken die hij heeft gemaakt en gedocumenteerd over die tijd, beïnvloed door de angst voor straf en uitsluiting die op LGBTQ+-uitingen bestaan in zijn moederland.

Sunni werkt o.a. voor Unwanted Words, Het Zwarte Schaap, en speelt in o.a. in het Huis Marseille, Van Gogh Museum, Fashion for Good Museum , Museumnacht in de Oude Kerk, Oerol, Haags Historisch Museum, We the People Amsterdam, Formation Now (Hamburg, Duitsland), Trill (Leuven, België), Lombok International Poetry Festival. 

Meer over Sunni Lamin Barrow