Dood Paard

A Family Business – Bye Bye Daddy

Theater
wij en de wereld uit de boekenkast
William Eggleston
A Family Business – Bye Bye Daddy

Tragikomische familiedrama over een gezin dat met smart wacht op de laatste adem van de steenrijke pater familias.

De pater familias heeft een zakenimperium opgebouwd, is puissant rijk en ligt op sterven. Zijn kinderen zijn allemaal opgetrommeld om naar het ouderlijk huis te komen en er is een enorme erfenis te verdelen. Door de oplevingen van de vader duurt het sterfbed langer dan verwacht. 

De harde hand van de autoritaire vader heeft ervoor gezorgd dat zijn kinderen de afstand tot hem letterlijk zo groot mogelijk hebben gemaakt, dus ze moeten wel blijven logeren in het grote, kille huis. In afwachting van de laatste zucht is er tijd voor bekentenissen, gekonkel en oude vetes. Wie krijgt wat van de erfenis en, niet onbelangrijk: wat wil niemand meer hebben.  Met het drankgebruik stijgt ook de intolerantie. Als de ochtend gloort, voelt iedereen zich eenzaam en onbegrepen. De vraag is of het sterven van de oude vader de familie dichter bij elkaar heeft gebracht, of juist nóg verder van elkaar heeft verwijderd.

Tekst - Magne van den Berg concept en spel - Mokhallad Rasem, Manja Topper, Kuno Bakker, e.a. 

di 16 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
di 16 april
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00
wo 17 april
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
wo 17 april
20:00u
Theater
Van € 9,50 tot € 19,00

Over Dood Paard

Toneelgezelschap Dood paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producent Michael Yallop. Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen. 

Al sinds hun oprichten speelt Dood Paard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016) dat deel uitmaakte van de selectie voor Kikker Kiest. Ook zag je de afgelopen jaren o.m. Verse Tijd (2019), Wie is er bang voor Virginia Woolf (2019), Kwartet (2019), The Tragedy of Slaughtervaart (2019) en De Meiden (2020). 

Meer over Dood Paard

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop