09-04-2024

Dit weekend in Utrecht: Moving Futures Festival


Het reizende festival Moving Futures Festival tourt met de nieuwste generatie dansmakers door zeven steden. Op vrijdag 12 & zaterdag 13 april is Theater Kikker aan de beurt. Op beide avonden zie je twee voorstellingen, gevolgd door een aftertalk. In het Moving Futures Festival beleef je dans van de nieuwste generatie makers en performers in al zijn verschijningsvormen. Maak kennis met aanstromend danstalent. 

Moving Futures presenteert zeven aanstormende dansmakers, waarvan vier makers te zien zullen zijn in Theater Kikker. De voorstelling Brothers van Justin de Jager is een duet over het thema broederschap. Ashley Ho & Domenik Naue nodigen je uit contact te maken via je eigen jeugdherinneringen in songs for friends: a vinyl, een persoonlijke voorstelling over opgroeien. Trevoga maakt 11 3 8 7, geïnspireerd door de uitbundige fantasieën die we online fabriceren en de steeds vijandiger wordende realiteit om ons heen. In Crisis of Comfort van Gaja Caruso volgen we de slaapcycli en het (onder)bewustzijn van twee slapende dansers. 

Koop hier je tickets

Over Moving Futures

Moving Futures Festival is een initiatief van De Nieuwe Oost, ICK Artist Space, DansBrabant, Dansateliers, Korzo en Grand Theatre Groningen. Moving Futures Festival heeft vanaf de eerste editie in 2014 het doel de zichtbaarheid van jonge dansmakers te vergroten. Het festival biedt jaar in jaar uit de kans om het publiek, programmeurs en podia te laten kennismaken met de dansvoorstellingen van deze makers. Het volledige programma en biografieën van de choreografen staan op movingfutures.nl.