Espen Hjort & Mees Borgman / Landmarks

Espen Hjort & Mees Borgman / Landmarks
Anna van Kooij

Espen Hjort en Mees Borgman werken sinds 2017 samen. Met hun eerste samenwer-king Goat Song (Theater Utrecht/Het Huis Utrecht 2017) werd de toon gezet: een fysie-ke voorstelling over een vrouw die in een geit verandert. Zij hebben elkaar gevonden in de liefde voor het theater als een plek voor transformatie. Zowel van de toeschouwer, de spelers als van de wereld.

Espen Hjort (NO) is in 2016 afgestudeerd van de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van 2016-2020 was hij als regietalent verbonden aan Theater Utrecht, waar hij de voorstellingen Casino Nonstop (2017) en Zwarte Lente (2020) regisseerde. Voor de periode 2018-2020 kreeg hij met Het Huis Utrecht de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podiumkunsten toegekend, en maakte hij de voorstellingen My Heart Into My Mouth (2018) en Happy Together (2020, samenwer-king met Mees Borgman). Naast het regisseren schrijft hij toneelstukken: Zwarte Lente (2020) en witchmacbethforest (2021), en Landschap met radioactieve honden (2023)

Mees Borgman (NL) is in 2015 afgestudeerd van de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sindsdien werkzaam als speler, maker en muzikant. Naast haar samenwerkingen met Espen Hjort heeft ze o.a. samengewerkt met Davy Pie-ters, Eline Arbo, Nicole Beutler, Moniek Merx, Ingrid Askvik en Jerzy Bielski en bij ge-zelschappen zoals het NNT, Theater Utrecht, Theater Rotterdam en MAAStd. Als maker creƫerde zij eigen werk: Staat van Geluk, een solo circusvoorstelling over geluk, die speelde tijdens o.a. Festival De Parade en Festival Circolo, en maakte zij met haar moe-der de dansvoorstelling Ruimende wind. Samen met Espen maakte zij de voorstelling Happy Together, een voorstelling met haarzelf, haar vader, moeder en broer over de acrobatiek van het samenleven.