Vertelacademie

Vertel!: Vertellen op de theatervloer (workshop)

Theater, Specials & festivals
Vertellen op de theatervloer (workshop)
Vertelacademie

Vertel!: Vertellen op de theatervloer (workshop)

Theater, Specials & festivals
Anna van kooij
Vertellen op de theatervloer (workshop)

Maak kennis met de kunst van het verhalen vertellen en ontdek de raakvlakken met theatermaken. 

Voor een theatermaker zijn spel en ruimte belangrijke elementen in het maakproces van een voorstelling.

Voor een verhalenverteller is de verbeelding het belangrijkste instrument om een verhaal voor het voetlicht te brengen. Waar vinden deze twee elkaar?

De workshop “Vertellen op de theatervloer“ begeeft zich op de grens tussen theater maken en verhalen vertellen. De workshop richt zich op iedereen die (nader) kennis wil maken met de kunst van het vertellen.

Duur van de workshop: 1,5 uur.

Extra: verhalenexpositie hoiUtrecht

hoiUtrecht is een digitaal platform dat verhalen van Utrechters een podium geeft. Verhalen die inspireren, ontroeren en verbinden. Tijdens Vertel! vind je in onze foyer een verhalenexpositie met een selectie van de verhalen die op de website van hoiUtrecht staan. Loop voor of na de workshop langs deze expositie en lees of luister mee!

Over Raymond den Boestert

Als leerling in de klas kon Raymond zijn hoofd er alleen bijhouden als hij een verhaal bij de lesstof kon maken. Als hij er geen beeld bij kreeg, dwaalde hij af en verzon zelf verhalen. Nu, vele jaren later, geeft hij leiding aan de Vertelacademie en leert hij als verteldocent anderen hoe je in je eigen woorden een beeldend verhaal kunt vertellen.

Over Marliz van Til

Marliz studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU). Deze zomer is ze te zien in het grootste theaterspektakel Hanna van Hendrik op vliegveld Twenthe in Enschede. Samen met drie mannen vormt ze het theatercollectief De Mooie Meisjes waarmee ze de grenzen opzoekt tussen vertellen en theater. Grootse verhalen met een zelfverzonnen twist. 

Over Vertel!

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Bekijk het volledige programma van Vertel!

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, De Voorkamer, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling.