Studio Figur / Feikes Huis / Rieks Swarte i.s.m. De Toneelmakerij

Winterwater

Theater
uit de boekenkast ode aan de fantasie mind over matter
Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Winterwater

Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor deze beeldende voorstelling waarin met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek het thema eenzaamheid invoelbaar wordt gemaakt.

Winterwater is gebaseerd op de debuutroman van Lex Paleaux (2020) - een fictief verhaal gebaseerd op feiten. Het gaat over een onbevangen kind, dat met verwondering de wereld bekijkt. Hij groeit op in een traditioneel Fries dorp, met zijn strenggelovige Friese moeder, zijn Franse vader en twee oudere broers. Met oneindige nieuwsgierigheid stelt hij van jongs af aan grote vragen, maar behalve zijn Pake wil eigenlijk niemand die horen. Het wordt de jongen steeds pijnlijker duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Gelukkig vindt hij troost bij Freddy Mercury, de hond van de buren en in zijn grote fantasie. 

Naarmate Lex ouder wordt neemt iedereen steeds meer afstand van hem. Hij begrijpt niet waarom alles gaat zoals het gaat. Als tiener wordt zijn eenzaamheid ondraaglijk en zijn kinderlijke verwondering slaat om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.

WINTERWATER is een voorstelling voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

concept & regie - Noufri Bachdim concept & vormgeving - Rieks Swarte poppen - Pluck Venema, Rieks Swarte scenario - Heleen Verburg muziek - Sebastiaan Bax dramaturgie - Pol Eggermont spel - Pluck Venema, Tim Hammer, Nick Bos e.a. kostuums - Vita Coenen Naar de roman van Lex Paleaux.

do 08 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
do 08 februari
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
vr 09 februari
20:00u
Grote Zaal
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
vr 09 februari
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Studio Figur

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Meer over Studio Figur

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop