Eleni Palogou

Kikker Experimenteert: Where are you? What do you see?

Performance, Language no problem
uit eigen stad out of the (black)box
Where are you? What do you see?

In een situatie waarin we niet zeker zijn van de ruimte waarin we ons bevinden, grijpen we terug op basisvragen als: Wat zie ik?

We proberen onze omgeving te herkennen door details van die omgeving in ons op te nemen. Where are you? What do you see? is een misleidende performance speciaal gemaakt voor Kikker, met het gebouw van Theater Kikker in de hoofdrol.

Eleni Palogou is een scenografe, gespecialiseerd in architectuur. Ze studeerde vorig jaar af aan de Master scenografie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De meerdere verschijningsvormen van de realiteit fascineren haar. In haar werk dupliceert ze wat er al is, speelt ze met schaal en voegt ze hier en daar wat toe. Door middel van maquette en video doet ze onderzoek naar perceptie en deceptie. Afgelopen weken deed ze dit met het gebouw van Theater Kikker als uitgangspunt. Eleni’s performance is onderdeel van een ontwikkelingstraject van Theater Kikker i.s.m. Gemeente Utrecht om vormgevers uit te dagen autonoom werk te maken voor de theaterzaal.

Extra: Folds door Cecilia Berghall

Een hoek gevuld met 4000 gevouwen papiertjes. Papier vouwen is een middel om ons te verbinden met andere mensen en met hen te communiceren over moeilijke onderwerpen, de donkere kant van de menselijke ervaring in een mooie, creatieve omgeving. Het project Folds gaat over hoe het maken van kunst gedachtes kan produceren en vormen. Dat het iets doen of het maken van iets soms kan aanzetten tot vernieuwen en bevragen van onze gedachtes. Dat een handeling kan leiden tot een confrontatie met wat we denken, maar ook kan zorgen voor een verbinding met anderen. Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en vouw mee!