Yousef Gnaoui / Likeminds

VLAG

Theater
wij en de wereld
Moon Saris
VLAG
Yousef Gnaoui / Likeminds

VLAG

Theater
wij en de wereld
Moon Saris
VLAG
Yousef Gnaoui / Likeminds

VLAG

Theater
wij en de wereld
Moon Saris
VLAG
Yousef Gnaoui / Likeminds

VLAG

Theater
wij en de wereld
Moon Saris
VLAG

Vlag is een theatraal-muzikaal-beeldende voorstelling waarin Yousef Gnaoui onze ideeën over religie, spiritualiteit, geloven en leven, uit elkaar laat vallen en in een nieuw perspectief laat samensmelten.

vlag (de; v(m); meervoud: vlaggen; verkleinwoord: vlaggetje of vlagje)
1 meestal rechthoekig stuk doek in een of meer kleuren als symbool van een land, partij, als baken, sein enz.: de vlag uitsteken; met vlag en wimpel - glansrijk; de vlag dekt de lading niet - de uiterlijke vorm komt niet overeen met de inhoud 
2 dwarsstreepje aan de stok van een muzieknoot

“Vlag” is een parapluterm voor alle sociale constructen en systemen die we voor lief nemen, voor onveranderlijkheid, alsof het niet in beweging kan of mag komen. Deze systemen worden beperkt door arbitraire lands- en stadsgrenzen. Op zijn nieuwe album Ik zou voor veel kunnen sterven, maar niet voor een vlag, dat het beginpunt van de voorstelling is, spreekt Gnaoui zijn twijfels en zorgen uit over hoe deze systemen werken. SEF won met dit album de 3voor12 award voor beste album van het jaar. Alle werelden die uitdrukking kunnen geven aan hoe onze maatschappij er nu voorstaat wil Gnaoui laten samensmelten tot een genre-overstijgend medium.

"We stevenen af op de grenzen van het kapitalisme en er is veel in de wereld wat anders moet. Ik heb de oplossingen niet, maar wil gedachten delen. Mensen bevragen. Het begint bij het besef dat het anders kan. Niet alles hoeft geaccepteerd te worden “omdat het nou eenmaal zo is”, ik geloof dat bijna alles kneedbaar en rekbaar is en ik wil de ruimte opzoeken om daar vorm voor te ontwikkelen."

Yousef

Concept/muziek/tekst - Yousef Gnaoui Performance - Yousef Gnaoui Toetsen/ arrangementen - Joel Dieleman Basgitaar - Ruben Cruz Coaching / eind regie - Marcus Azzini Video - Noortje van den Eijnde Dramaturgie - Céline Buren Technische coördinatie - Prem Scholte Albers Geluidstechniek - Mathieu Abbink  Lichttechniek - Luc Huisman Productie - Marieke de Waal, Likeminds Met dank aan - Miguel Rodriguez, Orkater

Over de maker

Yousef Gnaoui behoort tot de eerste lichting Likeminders. Tussen 2001 en 2006 was hij al bij Likeminds betrokken als maker, schrijver en speler. Hoewel hij uiteindelijk koos voor de muziek en doorbrak als Sef, bleef hij geïnteresseerd in theater en dan met name in het soort theater dat Likeminds mogelijk maakt: op zoek naar nieuwe vormen, engagement en radicaliteit. Nu is hij na 17 jaar terug bij Likeminds.
Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines.  Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop