Raphael Rodan i.s.m. Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: The Donkey’s Jaw

Specials & festivals, Language no problem, Theater
Alborz Sahebdivani
The Donkey’s Jaw
Raphael Rodan i.s.m. Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: The Donkey’s Jaw

Specials & festivals, Language no problem, Theater
Alborz Sahebdivani
The Donkey’s Jaw
Raphael Rodan i.s.m. Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: The Donkey’s Jaw

Specials & festivals, Language no problem, Theater
Alborz Sahebdivani
The Donkey’s Jaw
Raphael Rodan i.s.m. Amsterdam Storytelling Festival

Vertel!: The Donkey’s Jaw

Specials & festivals, Language no problem, Theater
Alborz Sahebdivani
The Donkey’s Jaw

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.

“I remember myself walking through the streets of Jerusalem,
touching ancient rocks and imagining my blood transforming into the
blood of kings, a crown growing on my head. I didn’t know what was
real and what wasn’t anymore”

“What kind of stories did you grow up with?” vraagt Raphael Rodan aan het publiek, terwijl hij met een knipoog toevoegt “for me, these were stories where God is the bad guy and women have no place but as a rib covering a man’s lungs, the notorious stories of the Old Testament".

In The Donkey’s Jaw, een storytelling voorstelling met livemuziek, ontdoet Raphael oude mythes zoals Kaïn en Abel, Samson en Delilah en Koning Saul van hun religieuze connotatie. Hij laat ze vervolgens herleven door ze te verbinden met zijn persoonlijke levenservaringen uit de tijd dat hij opgroeide in modern Israël. Terwijl hij op een sierlijke manier switcht tussen humor en diepgaande momenten, gebruikt hij verhalen om samen met het publiek te reflecteren op universele onderwerpen die vandaag net zo relevant zijn als duizenden jaren geleden.

“I couldn’t help but see how these stories repeat themselves, old stories camouflaged in new costumes… just like the forbidden fruit of knowledge from the garden of Eden that is sitting in the middle of your iPhone.” Kunnen we een verborgen wijsheid vinden in de verhalen die zo extravagant in onze oren klinken?

Het verhaal wordt omlijst door het gezang van singer-songwriter Erik Sjøholm, hintend naar Leonard Cohen.

Door - Raphael Rodan and Erik Sjøholm Regie - Titus Tiel Groenestege Geschreven door - Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani Muziek - Erik Sjøholm

Extra: verhalenexpositie hoiUtrecht

hoiUtrecht is een digitaal platform dat verhalen van Utrechters een podium geeft. Verhalen die inspireren, ontroeren en verbinden. Tijdens Vertel! vind je in onze foyer een verhalenexpositie met een selectie van de verhalen die op de website van hoiUtrecht staan. Loop voor of na de voorstelling langs deze expositie en lees of luister mee!

Over Raphael Rodan

Raphael Rodan is een bekroond theatermaker en verteller. Zijn opleiding tot kunstenaar duurde meer dan 10 jaar. Samen met Sahand Sahebdivani maakte hij een aantal succesvolle voorstellingen, zoals de Fringe Award Winner ‘My Father Held a Gun’. Zijn werk heeft internationale erkenning en hij speelt in theaters en festivals in heel Europa. Daarnaast geeft hij les, is hij medeoprichter van de Mezrab Storytelling School en co-directeur van The Amsterdam Storytelling Festival.

Over Erik Sjøholm

Erik Sjøholm is een eclectische singer-songwriter en verhalenverteller uit Ostrobothnia, Finland. Hij zingt zowel in het Zweeds, Engels als Spaans en zijn stem wordt vergeleken met artiesten als Ed Sheeran, Paul Simon en Jeff Buckley. In 2016 publiceerde hij zijn debuutalbum “Walkabout” met daarop zijn hit “Ray of light”. Als verhalenverteller put Sjøholm uit ervaringen uit een nomadisch leven en vindt hij zijn inspiratie bij de mensen die hij onderweg ontmoet. Met zijn akoestische –d. gitaar, verhalen en liedjes bespeelt hij de universele snaren en verhalen die elk mensenhart doen resoneren en meezingen.

The Amsterdam Storytelling Festival over maskers

Voor deze editie van storytellingfestival Vertel! slaan Theater Kikker en The Amsterdam Storytelling Festival de handen in één. Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan, creatief directeuren van The Amsterdam Storytelling Festival, selecteerden voor Vertel! drie voorstellingen rond het thema Maskers. Ook organiseren ze een inspirerende talk over de rol en het effect van storytelling en een workshop True Storytelling, over hoe je een herinnering omzet in een verhaal. Durf jij je ware gezicht te laten zien?

Over Vertel!

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Het vertelt de verhalen van ver én uit eigen stad. Persoonlijke vertellingen en herkenbare verhalen vol nieuwe perspectieven en verrassende ontmoetingen. Kom luisteren en laat je raken door de kunst van het vertellen. 

Bekijk het volledige programma van Vertel!

Theater Kikker organiseert de derde editie van dit storystelling festival samen met De Vertelacademie, De Voorkamer, hoiUtrecht en The Amsterdam Storytelling.