OORKAAN & Percossa

Tweetakt: Sticks (4+)

Muziektheater, Specials & festivals
 Sticks (4+)

Hoe klinkt ‘oer’? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van slagwerkgroep Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. 

Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit eerder gehoord hebt, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, van vier ‘’oer-nette mannen’’ die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen. 

OOORKAAN verrijkt zo veel mogelijk kleine en grote oren met de oneindige wereld van muziek. Muziek is van en voor iedereen. Muziek kun je verstaan zonder een woord te zeggen. Het raakt, schuurt, inspireert of irriteert, maar laat je vooral nooit onberoerd. Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. En als muziek gezamenlijk in een live uitvoering wordt ervaren, verbindt muziek. Muziekgezelschap Oorkaan (sinds 2001) is een toonaangevende, internationaal opererende landelijke instelling met een eigen Oorkaan Ensemble (sinds 2021) en werkt samen met gastensembles en orkesten. Oorkaan producties spelen wereldwijd op (concert)podia en festivals als het Koninklijk Concertgebouw, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Wien, BAM New York, A.S.K. Shanghai, RomaEuropa Festival, en bovendien voor scholen in heel Nederland.

De slagwerkers van PERCOSSA – uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 – weten op virtuoze wijze uit bijna alles muziek te krijgen en spelen alle mogelijke ritmes om de meest hilarische, ontroerende en 

"Verrukkelijk kinderconcert van hoog theatraal niveau"

Theaterkrant

"’Sticks is precies wat je hoopt dat een concert voor kinderen is: de hoogste kwaliteit op muzikaal én theatraal niveau. (...) Het begint meteen al goed, met kurkentrekkers, bezems en een muziekstandaard die als amoebes door de ruimte zweven. De vier mannen manipuleren de objecten. Ze bewegen zich opvallend soepel over de speelvloer, ze zijn bijna evenveel acteur als percussionist."

spel en percussie - Eric Robillard, Frans Kemna, Freek Koopmans, Jan willem van der Poll regie - Jochem Stavenuiter dramaturgie - Marijn van der Jagt decor - Hester Jolink kostuums - Johanna Trudzinski lichtontwerp - Job Woudstra muzikaal adviseur - René Spierings artistieke leiding - Caecilia Thunnissen & Erin Coppens techniek Maarten van Dorp en Joris Hol

za 22 juni
13:00u
Grote Zaal
 
tickets
za 22 juni
13:00u
Muziektheater, Specials & festivals
 
za 22 juni
16:00u
Grote Zaal
 
tickets
za 22 juni
16:00u
Muziektheater, Specials & festivals
 

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt