Booi Kluiving / Theater a/d Rijn / Feikes Huis

SatisFactory

Theater
wij en de wereld tech & toekomst
Kars van den Heuvel
SatisFactory

SatisFactory is een voorstelling over het fenomeen van ASMR (Automated Sensory Median Response). Je weet wel, dat tintelende gevoel wat je krijgt als je ziet hoe een kaars platgedrukt wordt door een hydraulische pers. Of wanneer iemand kleine stukjes zeep van een groot blok afsnijdt met een stanleymes.

In SatisFactory nemen de ASMRtists het op tegen de algoritmes die hun leven controleren. WhisperingWieke, LynnieZ & AmazingAva willen meer volgers. Ze besluiten zich op te geven voor de SatisFactory. Een stoomcursus die hen van compleet onbekende content creators tot wereldberoemde influencers omtovert. Al snel komen ze erachter dat hoe sensationeler ze zijn, hoe meer volgers ze aan zich verbinden. Langzaam zie je ze kapotgaan aan de content die ze zelf creëren.

Theatermaker Booi Kluiving laat zich voor zijn werk inspireren door de internetcultuur. Na Let’s Play over games en de Memers over de typerende plaatjes online, neemt hij nu het fenomeen ASMR onder de loep. Over ASMR en vooral de ASMRtists is veel te doen. Ze vechten continu tegen het stigma dat hun werk een soort verhulde softporno is. In hoeverre zijn ze zelf verantwoordelijk voor de giftige cultuur die er rond ASMR is ontstaan, in hoeverre zijn het de algoritmes en de kijkers die hen daartoe dwingen?

"Booi Kluiving (1994) maakt graag theater over digitale cultuur, en is daar terecht succesvol mee. "

Aybala Carlak (Het Parool) over de voorstelling De Memers

Concept & Regie - Booi Kluiving Spel - Wieke van Rosmalen, Lindsay Zwaan & n.t.b. Scenografie - Kars van den Heuvel Dramaturgie - Pol Eggermont Digitale Dramaturgie - Ioana Stanescu Kostuums - Carlijn Veurink Storyboard - Thomas de Wit Technisch advies - Gertjan Biasino Ondersteund door - Fonds Podiumkunsten

di 07 maart
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
di 07 maart
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
wo 08 maart
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00
Tickets
wo 08 maart
20:00u
Theater
Van € 8,00 tot € 16,00

Over Booi Kluiving

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. In 2018 maakte hij de voorstelling KEK: een voorstelling over de internetgeneratie die zich niet begrepen voelt. In 2020 maakte hij de voorstelling Let’s Play, waarin hij via games de betekenis van spel onderzocht. Beide voorstellingen waren in Theater Kikker te zien.

Meer over Booi Kluiving